Annonce
Give

Forhåbentlig er det med til at ændre verden

Daniel Rye var selvfølgelig på pletten, da der fredag eftermiddag var premiere på hans udstilling "Mens vi venter" på Torvet. Fra 22. august skal udstillingen rundt i landet. Foto: Børge Larsen
Daniel Rye koncentrerer sig om få større projekter. Et af dem åbnede på Torvet fredag eftermiddag og drager senere landet rundt.

Give: Det kan være vanskeligt at forestille sig et landskab, der har været plaget af tørke i halvandet år.

Især i disse dage, hvor skybrud efter skybrud drager over landet og forsinker høstarbejdet. Den situation ville være et luksusproblem i Malawi, som fotografen Daniel Rye har besøgt seks gange inden for de seneste tre år.

I Malawi har det ikke regnet i snart to år og resultaterne er noget af det, Daniel Rye visualiserer med sin udstilling "Mens vi venter". På de mange besøg boede og arbejde han sammen med en af de lokale bondefamilier og fik en tæt kontakt til dem.

- Det er et stor projekt, men det er den måde, jeg arbejder på nu. I stedet for mange små projekter, hvor man afleverer resultatet og får sin løn, arbejder jeg nu med få, men større projekter. Fordelen for mig er blandt andet, at de store projekter holder gennem en længere periode, så på den måde kan jeg minimere mine omkostninger, siger Daniel Rye.

Annonce

Klimaflygtninge

Men det er ikke den eneste grund til de store projekter.

Han håber, at han ved at sætte fokus på væsentlige problemstillinger kan være med til at rokke ved den overfladiske måde, pressen som oftest behandler problemorienteret stof på. Det vil typisk være "Malawi ramt af tørke. Mange døde" og så hurtigt videre til en fodboldkamp eller andet lettere underholdende.

- Jeg håber, at jeg kan være med til at ændre dagsordenen ved at gå i dybden med, og via mine fotos vise, hvordan virkeligheden er for mange af de mennesker, der bliver ramt af klimaforandringerne. Jeg håber, det vil være med til at ændre folks opfattelse af omfanget og måske forberede dem på, at vi risikerer, at mange mennesker bliver klimaflygtninge, siger Daniel Rye.

Han startede på projektet i 2016, men på det tidspunkt var ingen medier interesseret i det. De mente alle, at de havde dækket alle aspekter af klimaudfordringerne af. Daniel Rye fortsatte dog med at besøge Mr. Mkundiza og hans familie og arbejde videre med projektet.

- I løbet af 2018 skete der en forandring i danskernes opfattelse af klimaudfordringerne. Om det skyldtes den tørre sommer, så vi fik en forsmag på tørke, ved jeg ikke. Men interessen steg og projektet kunne gøres færdigt. Noget af det, ser vi her i dag, sagde han ved åbningen fredag.

Projektet kommer i løbet af september i bogform.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Farvel til et stykke dansk industrihistorie: Kommunens største virksomhed skifter navnet ud efter 140 år

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];