Annonce
Vejle

Forhold ved ny Rema-butik bekymrer Skibet-borgere

Byggeriet af den kommende Rema 1000 ved Skibet skrider planmæssigt frem, men en række trafikale forhold omkring butikken og Vardevej bekymrer Skibet-borgerne. Foto: Yilmaz Polat
Manglende fortov, cykelsti og belysning på Vardevej bekymrer Skibet-borgere, men Vejle Kommune beroliger både fodgængere og cyklister til den kommende Rema 1000.
Annonce

Skibet: Borgerne i Skibet glæder sig til, at området får egen dagligvarebutik.

I dag må de tage turen ind til Vejle eller op til Dagli'Brugsen i Jennum for at købe mælk, brød og grøntsager, men byggeriet af den kommende Rema 1000 på hjørnet af Buldalen og Vardevej skrider planmæssigt fremad.

Fundamentet er støbt, betonelementerne rejst, og murere er i gang med at opføre facademurene i lysebrune sten.

Men med den nye discountbutik følger også en stribe bekymringer blandt Skibet-borgerne. Det mærker det socialdemokratiske byrådsmedlem Morten Skovlund, som selv bor i Skibet.

- Jeg får for tiden en del henvendelser omkring adgangsforholdene til og omkring den nye butik, som rigtig mange glæder sig til. Men der er også bekymring om blandt andet manglende lys på Vardevej, en cykelsti og busstop til de ældre borgere ved butikken, fortæller Morten Skovlund.

Der er forskellige stiforbindelser i Skibet, men der mangler stræk, så man som cyklist er nødt til at komme ud på Vardevej for at komme hen til bycentrum, som området ved butikken bliver på sigt.

Morten Skovlund (S), byrådsmedlem og Skibet-borger

Lokalplan 1045 slår fast, at butikken skal have ind- og udkørsel på Vardevej kort efter krydset ved Buldalen, og det er ikke placeringen af udkørslen, der giver panderynker. Det gør derimod de bløde trafikanter, som sendes afsted mod den kommende butik.

- Nu kommer den mørke tid, og jeg vil være ked af at sende mine børn hen til Rema en halvmørk eftermiddag. Nu laver du et sted, hvor man kører til i bil eller på cykel, men du kan som cyklist ikke undgå at skulle ud på Vardevej på et tidspunkt, selvom du benytter Bindeballestien fra Skibet. Men Vardevej har hverken cykelsti eller belysning, siger Morten Skovlund og tilføjer:

- Jeg ved, at flere er bekymrede, for butikken vil give endnu mere trafik på Vardevej med de pendlere, man også forventer at trække til butikken.

Han er også bekymret for de store varelastbiler, der skal køre ud og ind fra butiksgrunden, mens der færdes bløde trafikanter i mørket, og så efterlyser han bedre lysforhold på Bindeballestien.

Som byrådsmedlem mener han dog ikke, at det har højeste prioritet at udstyre Vardevej med en komplet cykelsti, når byrådet til efteråret skal til at lægge et nyt kommunalt anlægsbudget. Men han foreslår, at man etablerer fortov og cykelsti mellem Fuglevej og Rugvænget på den nordlige side af Vardevej, og så mener han, at der som minimum skal kigges på lysforholdene på Vardevej og har taget kontakt til sine partifæller i teknisk udvalg.

Her sidder Gerda Haastrup Jørgensen (V) som formand, og hun er ikke gjort opmærksom på, at der er trafiksikkerhedsmæssige problemer omkring den kommende butik.

- Det kan godt være, at det er noget, vi skal kigge på. Men det er ikke noget, vi har talt specielt om, og jeg kender ikke forholdene der. Vi må se, hvad det kalder på, når forretningen kommer i gang, siger udvalgsformanden.

Teamkoordinator Paw Bro Larsen fra Vejle Kommunes infrastruktur-afdeling mener dog ikke, at Skibet-borgerne har grund til bekymring.

- Fra Fuglevej er der påbegyndt et stump fortov, som vi forlænger ud til butikken i nordsiden af Vardevej i forbindelse med Rema-projektet. Så skal man krydse Vardevej ved butikken, og her skal vi kigge på, hvad der er af gode løsninger. Det kommer an på, hvad der er af plads og trafikmængde, siger Paw Bro Larsen.

Han mener heller ikke, at man som cyklist eller forælder til en cyklist skal være bekymret for vejen hen til den kommende butik.

- Lige vest for Fuglevej slutter den dobbeltrettede cykelsti, hvor der er et krydsningspunkt, du kan komme over. Herfra går der en stiksti ned til Bindeballestien, og længere henne ad Bindeballestien kan du cykle videre op ad Åsvinget, som er en boligvej med begrænset trafik. Den forbinder vi til Rema, så du kan sagtens cykle hen til butikken, siger Paw Bro Larsen.

På spørgsmålet om at rykke et busstoppested nærmere butikken, siger teamkoordinatoren, at det er en dynamisk størrelse, hvor der ændres på placeringen efter behov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce