Annonce
Brande

Forlænget spilletid til Blåhøj Skole

I 2015 havde Blåhøj Skole 100 elever, men skolen er nu nede på 79 elever - faretruende tæt på den nye "lukningsgrænse" på 75 elever. Arkivfoto
Nyt princip: Kommer en skole under 75 elever, vil den blive lukket. I øjeblikket har Blåhøj Skole 79 elever.

Blåhøj: Meget tyder på, at Ikast-Brande Kommune giver "forlænget spilletid" til Blåhøj Skole, der vipper på grænsen til lukning.

Et enigt børne- og undervisningsudvalg vedtog onsdag et nyt princip, der fremover gælder alle kommunens folkeskoler: Kommer en skole under 75 elever, vil den blive lukket. I øjeblikket har Blåhøj Skole 79 elever.

Beslutningen er den foreløbige udgang på flere måneders debat om en lukning af Blåhøj Skole, som altså endnu engang overlever, omend den er tæt på den kritiske grænse.

Til gengæld indstillede udvalget at lukke børnehaven Kernehuset ved årets udgang. Her var der til dog ikke fuld enighed: De konservatives Kirsten York Helms stemte i stedet for at oprette en vuggestue i Kernehusets regi, men måtte altså se sig nedstemt af flertallet. Før beslutningerne er endelige, skal de dog først godkendes af det samlede byråd, som mødes til byrådsmøde mandag 9. september.

Høringsfasen omkring Blåhøj Skole, som sluttede i fredags, har udløst 18 høringssvar, primært fra lokalområdet. Mange påpeger, at en lukning ikke stemmer overens med byrådets vision for Ikast-Brande Kommune 2018-2025 om at 'Liv i hele kommunen er sted, hvor alle hører til' og 'Sund hele vejen', og at en skolelukning vil få store negative konsekvenser for byen og børnenes trivsel. Der stilles desuden spørgsmål ved størrelsen af den reelle besparelse, som kommunen vil opnå ved at lukke Kernehuset og Blåhøj Skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB vandt igen - og den bedste var på midten

Annonce