Annonce
Give

Forlad komfortzonen - og du får en oplevelse for livet

Som udvekslingsstudent via Rotary får man mange oplevelser. For øjeblikket er Gabrielle Davis fra Illiinois, USA udvekslingsstudent hos Give Rotary Klub. Det har blandt andet bragt hende i nærkontakt med rensdyrene i Zootopia. Foto: Børge Larsen
Give Rotary Klub sender hvert år et ungt menneske på et års studieopholdt langt væk hjemmefra. Det kan være skræmmende, men for den unge er der et stort udviklingspotetiale i det.

Give: Umiddelbart kan det måske godt virke lidt skræmmende at skulle sige farvel til de kendte og trygge omgivelser i et helt år.

Farvel til forældre, søskende, skole, kammerater og måske fodboldklubben eller rideskolen. Men bare rolig. Det hele er der, når du kommer tilbage igen. Næsten uændret, endda.

De små ændringer lægger du måske ikke lige mærke til, når du kommer hjem efter et spændende og udviklende år. For når det år er gået, har du måske forandret dig temmelig meget og sandsynligvis mere, end dine forældre, søskende og venner har gjort.

Så hvad med at træffe et valg, du vil kunne glæde dig over resten af livet?

Det er ikke så vanskeligt endda, for Give Rotary Klub hjælper dig ikke bare godt af sted. De har også hånd i hanke med dig, når du er i det fremmede. Give Rotary Klub er den del af det internationale Rotary netværk med klubber kloden rundt.

Mange af disse klubber deltager i organisationens "Long Term Exchange", hvor man forpligter sig til at modtage en udvekslingsstudent, hver gang man sender en ud.

Annonce

Sådan bliver du udvekslingsstudent

Du skal være 16–17 år på udrejsetidspunktet, så allerede i starten af 8. klasse kan man begynde at overveje det.

Det kunne være i stedet for et ophold på en efterskole.

Det er vigtigt, at man klarer sig pænt i skolen, og er interesseret i sprog og kultur

Man skal være udadvendt og have et åbent sind og være klar til at prøve noget nyt og fremmed.

Man skal også kunne undvære nærheden af familie og venner i et år.

Det er vigtigt, at det er den unges valg og ikke kun forældrenes ønske.

Man kan læse mere om mulighederne på www.rotary.dk/yep/kort-om-long-term eller man kan kontakte formanden for Give Rotary Klubs ungdomsudvalg Erik Harpøth på lone.erik@mvb.net

Skolegang

Det betyder, at du som udvekslingsstudent altid har mindst to hold hænder i ryggen: Ét fra Give Rotary Klub og ét fra den klub, du bliver udvekslet til.

Her vil man typisk blive indlogeret hos en Rotary-familie. De fleste steder bliver man indlogeret for et kvartal, så man kommer til at bo hos tre forskellige familier. Alle steder bliver man en del af familien og indgår på lige fod i hverdagens pligter og glæder.

Som udvekslingsstudent skal man, som navnet antyder, gå i skole. Det kan være lidt svært i begyndelsen, især hvis man kommer til et land, hvor sproget kan være en udfordring. Men der bliver sørget for sprogundervisning og langt de fleste udvekslingsstudenter magter at bide sig fast og får et stort udbytte af indsatsen.

Man kommer også til at indgå i det kammeratskab, der er på skolen i det land, man kommer til.

Og hvilket land er det så? Det ved man ikke på forhånd. Man kan komme med ønsker til det, men det er ikke sikkert, ønsket bliver opfyldt. Det afhænger af, hvor mange klubber, der deltager i udvekslingsprogrammet, og det skifter lidt fra år til år.

Det koster det

Som udvekslingsstudent kan man ønske flere lande. De første tre kan eksempelvis være engelsktalende. I disse lande skal man dog være opmærksom på, at skolen fylder meget og der er mange prøver undervejs i løbet af året. I andre lande lægges der mere vægt på sprog og kulturel udveksling.

Prisen for at blive udsendt er omkring 20.000 kroner for udvekslingsstudenten. Det dækker rejser og ture sammen med Rotary i modtagerlandet og med skolen samt lommepenge. Beløbet er derfor kun en cirkastørrelse, hvor forbruget af lommepenge kan svinge for den enkelte.

Der er tale om et udvekslingsprogram, så der er også sidegevinster til familierne. Siger man ja til at sende et ungt menneske ud i verden, får man samtidig glæden af at have en udenlandsk udvekslingsstudent boende i et kvartal i tre år.

Give Rotary Klub har for øjeblikket en amerikansk udvekslingsstudent boende. En stor del af omkostningerne betales af den lokale klub.

Er man interesseret i at blive udvekslingsstudent i skoleåret 2020 - 2021, kan man finde vejledning i den tilknyttede faktaboks.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce