Annonce
Vejle

Stuehus forsvandt i flammehav: Politiet undersøger sagen

Politiet har spærret af ved den forladte landbrugsejendom. Arkivfoto: Annelene Petersen/Scanpix
Stuehuset ved en forladt landbrugsejendom mellem Grejs og Øster Snede brændte søndag aften ned til grunden. Nu går politiets teknikere på jagt efter brandårsagen.

Vejle: Flammerne kunne ses på 10 kilometers afstand, da et stuehus ved en trelænget, forladt landbrugsejendom udbrændte totalt søndag aften.

Ejendommen har adresse på Bavnbjergvej mellem Grejs og Øster Snede nord for Vejle.

- Stuehuset var fuldstændig overtændt, da vi kom frem lidt i otte. Det var ét stort flammehav, fortæller indsatsleder ved TrekantBrand i Vejle, Erik Eg.

Brandvæsenet fik alarmen klokken 19.38.

- Vi arbejdede selvfølgelig på at slukke branden i stuehuset, men også at sikre de resterende bygninger, siger Erik Eg.

Og det lykkedes, selvom brandfolkene kom på en ganske svær opgave. I og omkring huset var der nemlig fyldt godt op med gamle ting og sager, og hele gårdspladsen var tilgroet med små træer, som groede tæt op ad huset.

Stuehuset stod da heller ikke til at redde.

Annonce

Noget mistænkeligt

Den forladte ejendom ligger for sig selv på en markvej omgivet af høje træer, og ifølge indsatslederen var det ejendommens nye ejer, som har købt gården som dødsbo, der slog alarm.

Mandag morgen sendte indsatsleder Erik Eg en tankvogn ud til stedet igen for at slukke efter.

Området er blevet afspærret, fordi politiets teknikere skal forsøge at fastlægge årsag til branden på stedet. Det kan dog først ske, når området er helt afkølet, og det vil tage et par dage, vurderer Erik Eg.

Vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Patruljecenter Midt fortæller, at man som udgangspunkt betragter sagen som mistænkelig, når en ejendom, hvor hverken fyr eller elektriske installationer kører, og den så alligevel går i brand.

- Så vi er nødt til at undersøge sagen, siger vicepolitiinspektøren og oplyser, at de brandfolk, som ankom som de første til stedet, skal afhøres, ligesom der blandt andet skal spores efter brandbare væsker i og omkring det udbrændte hus.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Vejlenserne siger farvel til Albert: Tak for de unikke billeder. Dig glemmer vi aldrig

Annonce