Annonce
Hedensted

Formand begræder suppleant-furore: - En klokkeklar del af gamet, vi helst var foruden

Godt nok var sidste uges byrådsmøde i Hedensted Kommune virtuelt, men efterdønningerne har været til at føle på. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Formand Jette Søby fra SF i Hedensted er ærgerlig over, at Jan Tidemand fra Enhedslisten sidste uge kunne bestride partiets byrådsmandat som suppleant. Det får dog ikke betydning for samarbejdsklimaet.

Hedensted: Det vakte opsigt, da Jan Tidemand sidste uge sad i Hedensted Byråd som suppleant for en sygdomsramt Torsten Sonne Petersen (SF).

For et halvt års tid siden skiftede han nemlig parti, hvorfor han som medlem af Enhedslisten pludselig sad på et byrådsmandat fra SF.

En situation, SF ikke på forhånd havde fantasi til det at forestille sig, men som de af gode grunde gerne havde været foruden.

Annonce

- Jeg kan ikke lægge skjul på, at vi da helt sikkert gerne havde set et andet udfald. Men det var der desværre ikke så meget at gøre ved. Vi ville hellere have set vores egen i byrådet, så det er utroligt ærgerligt - men sådan er det nogle gange i politik, og Jan Tidemand var i sin gode ret til at sidde der, siger Jette Søby.

Jan Tidemand fik pladsen, da han var den fortsat herboende SF'er fra valgnatten i 2017, der havde fået flest personlige stemmer.

- Og så er det klokkeklart. Sådan er gamet, og det kan vi ikke gøre så meget ved, siger Jette Søby.

Fair nok at takke af

De to partier var ved seneste kommunalvalg i valgforbund sammen, og det samarbejde er der ikke gået skår i.

Heller ikke selvom Jan Tidemand ved første punkt på byrådets dagsorden stemte direkte imod SF's linje, hvorved flertallet tippede i den modsatte retning.


I forvejen sidder vi på et rigtig dyrt mandat, så det er særligt ærgerligt, at vi ikke op til kommunalvalget kunne få lov til at vise ansigtet på SF's spidskandidat i byrådet.

Jette Søby, formand, SF i Hedensted


Tværtimod understreger Jette Søby sin forståelse for den prekære situation, og en gentagelse af valgforbundet er da bestemt også fortsat på tale.

- Jeg var lige så ærgerlig over, at han forlod os dengang, for jeg har personligt stor respekt for Jan som en dygtig politiker med en bred, faglig indsigt, som har lagt et stort arbejde hos os. Vi har i SF højt til loftet og langt til døren, og det var han måske ikke enig i, og så er det jo fair nok at sige tak for denne gang, siger Jette Søby.

Til det kommende kommunalvalg har SF's enlige byrådsmedlem Torsten Sonne Petersen valgt ikke at genopstille. I stedet er det forfatter Mads-Peder Winther Søby, der er valgt som partiets spidskandidat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce