Annonce
Hedensted

Formand: Der var ikke konkurrence

Politisk uenighed om udbud af vintertjenesten. Foto: Martin Ravn
Annonce
hedensted - Der var ikke nok konkurrence. Det er forklaringen på, at et flertal i teknisk udvalg valgte at udbyde en anden runde, da de nye kontrakter for vintertjenesten skulle laves.

- To ruter var der slet ikke budt på, og på otte ruter var der kun ét bud. Der var ikke konkurrence nok. Vi har som kommune pligt til at gå efter det bedste tilbud til den laveste pris, og derfor valgte vi at sende vintertjenesten i udbud endnu en gang, siger formand for udvalget Lene Tingleff (V).

Det var et flertal på tre ud af fem politikere, der tog beslutningen om endnu en udbudsrunde.
Annonce

Hold fast i de lokale

Lars Poulsen (V) og Tage Zacho Rasmussen (DF) mente til gengæld ikke, at der var grund til et nyt udbud.

- Jeg har fuld respekt for flertallets beslutning, men jeg syntes, vi skulle holde fast i at bruge de lokale vognmænd, der havde budt ind, fordi de kender vores veje. Det, tror jeg på, bliver billigere i sidste ende, siger Lars Poulsen.

Han kan dog ikke gøre noget ved sagen, for udbuddet er kørt, og de nye seksårige kontrakter er tegnet. Om det rent faktisk er blevet billigere for kommunen efter anden budrunde, er ikke let at svare på, fordi kravene, efter vognmændenes ønske, var forskellige i de to runder, men udvalgsformanden er tilfreds.

- Vi har fået flere og bedre bud, og vi opnår en højere kvalitet ved at gøre tingene på den her måde. Som jeg er blevet oplyst, blev det billigere i anden omgang end i første runde, siger Lene Tingleff.

Hun medgiver dog, at kommunen har brugt ekstra penge på at betale for et nødbredskab, fordi kontrakterne ikke var klar.
Annonce

Ny vogn sparer salt

Udvalget er til gengæld enig om at købe nye saltspredere for 1,5 mio. kr., fordi de vil kunne spare salt og give en bedre kvalitet af saltspredningen.

- Ifølge det, vi har fået oplyst, kan vi spare 10-15 pct. på saltmængderne, siger Lene Tingleff.

Og det ser faktisk ud til at være tilfældet. Det bekræfter vognmand Per Rasmussen fra PR Transport i Juelsminde.

- Vi fik det testet lidt ved et tilfælde, fordi jeg en dag skulle køre saltsprederen og ikke kunne få GPS-systemet til at virke. Jeg kørte derfor som normalt og indstillede spredningen på saltet manuelt. Bagefter kom min faste chauffør, der kører med gps, og fortalte, at jeg havde brugt næsten 800 kg salt mere end ham, siger Per Rasmussen.

Besparelsen skyldes, at teknikken er mere præcis, når det gælder om at styre saltspredning ved eksempelvis buslommer eller i sving.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Brysterne skal stadig støttes i Børkop

CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Vejle

Et par hundrede brandalarmer er påvirket af strømsvigtet

Annonce