Annonce
Vejle

Formand efter skjulte optagelser: Beboere og pårørende på Vejles plejehjem skal reagere

TV2 sendte for nyligt programmet "Plejehjemmene under facaden". Arkivfoto: Lars Johannessen
Svend Egon Christensen har ikke grund til at tro, at beboerne på Vejles plejehjem ikke bliver behandlet ordentligt. Ellers vil formanden for ældrerådet gerne høre om det.
Annonce

Vejle: - Fuldstændig grotesk.

Formanden for ældrerådet i Vejle Kommune er slet ikke i tvivl.

Han har som så mange andre set TV2's skjulte optagelser fra plejehjem i Aarhus og Randers - og de har gjort et stort indtryk.

Ældrerådsformanden har som andre svært ved at finde ord for medarbejdernes behandling af de ældre - heriblandt demente Else Marie Larsen på 90 år.

Samtidig har programmet, som forleden blev vist efter flere ugers tovtrækkeri med myndighederne, givet anledning til at drøfte forholdene i Vejle på et møde med de øvrige medlemmer i rådet.


Helt overordnet har jeg et håb om og en tro på, at medarbejderne har kompetencerne og empatien til at behandle vores borgere ordentligt.

Svend Egon Christensen


- Vi har naturligvis drøftet sagen, og vi vil gerne slå fast, at beboere og pårørende til enhver tid kan tage kontakt til enten mig som formand eller de øvrige medlemmer, hvis de oplever, at ting på centrene i Vejle og omegn ikke fungerer, som de skal. Man kan også rette henvendelse til politikerne i seniorudvalget, hvis man hellere vil det, siger Svend Egon Christensen.

Annonce

Kompetencer og empati

Ældrerådsformanden har ingen grund til at tro, at svigt og overgreb, som dem i dokumentaren, finder sted på plejehjem i Vejle.

Han har i hvert fald ikke hørt om det.

- Det håber jeg virkelig ikke. Helt overordnet har jeg et håb om og en tro på, at medarbejderne har kompetencerne og empatien til at behandle vores borgere ordentligt. Hvis man oplever det modsatte, er det dog vigtigt at vide, at man kan gå videre med det. Vi vil gerne høre om det, understreger han.

Formand Svend Egon Christensen og de øvrige medlemmers kontaktoplysninger kan findes på Vejle Kommunes hjemmeside.

TV2-programmet hed "Plejehjemmene bag facaden". Inden det blev sendt, viste Ekstra Bladet nogle få klip på mediets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Musikgudstjeneste i Vor Frelsers Kirke

Vejle

Vejles margarinekonge kom brat af dage

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce