Annonce
Vejle

Formand føler sig overhørt og overvejer farvel til politik

Det seneste år har Cliff Kaltoft følt sig overflødig, fordi politikerne ifølge ham har glemt at høre medlemmerne i udsatterådets mening særligt i større sager om hjemløse og socialt udsatte. Arkivfoto: Mads Hansen

I seks år har Cliff Kaltoft været formand for udsatterådet. Men han ved endnu ikke helt, om han orker at bokse med byrådet i endnu en periode.

Annonce

Vejle: Et nyt udsatteråd er lige på trapperne.

Den nuværende formand Cliff Kaltoft er ikke blevet prikket på skulderen i forhold til at blive på posten. Sker det, ved han endnu ikke, hvad hans svar er. Det seneste år har han følt sig overflødelig, fordi politikerne ifølge ham har glemt at høre ind til medlemmernes mening i især større sager.

Det skete blandt andet, da fixerummet åbnede i Flegmade. Heller ikke da ændrede åbningstider på det sociale værested Café Parasollen og beslutningen om et nyt herberg blev vedtaget, rådførte politikerne sig med udsatterådet.

Hvis de alligevel ikke lytter til os, så gider jeg da ikke være til grin for egne penge.

Cliff Kaltoft, formand for udsatterådet
Annonce

Har ellers nok at lave

- Hvorfor skal man så have et udsatteråd, spørger Cliff Kaltoft. Han har været formand i lidt over en håndfuld år og overvejer nu, om han overhovedet har lyst til at fortsætte i yderligere en fireårig periode til 2022.

- Jeg bruger jo en del tid på arbejdet og har ellers nok at lave. Hvis de alligevel ikke lytter til os, så gider jeg da ikke være til grin for egne penge, siger han.

Han er sekretariatschef i Landsforeningen af Væresteder og blev dengang formand for udsatterådet, fordi han mente, at det gik ned ad bakke for Vejle Kommunes mest udsatte borgere. Værestedet Porten på Sønderbrogade og Kulturakademiet i Vestergade lukkede for eksempel, og antallet af hjemløse i kommunen bare stiger og stiger.

Ved seneste optælling var man oppe på 121.

Annonce

Kræver en skriftlig aftale

Det er ikke, fordi at Cliff Kaltoft mener, at byrådet sidder på dets hænder. Det sætter gang i diverse handleplaner og strategier, men ifølge ham mangler der en masterplan. Det største problem og det, der får den nuværende formand til at tvivle, er dog stadig, at udsatterådet ikke bliver hørt.

Skal han sige ja, vil han have lovning på, at det fremover bliver anderledes. Allerhelst så han, at udsatterådet fik høringsret - som for eksempel ældrerådet har. Politikerne har pligt til at høre ældrerådet i sager vedrørende seniorer.

- Det sker nok ikke. Alternativt kunne man nedskrive nogle retningslinjer og overholde dem. Jeg vil ikke spilde min tid og føle mig overflødig. Omvendt ved jeg heller ikke endnu, om de fortsat ønsker mig. Jeg er ret kritisk, siger Cliff Kaltoft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce