Annonce
Danmark

Formand for sundhedsudvalg: Har jeg ikke sagt det tydeligt nok?

- De, der er i front, skal først til. Ingen tvivl om det, siger Poul-Erik Svendsen, formand for Sundhedsudvalget i Region Syddanmark. Arkivfoto: Michael Bager.
Poul-Erik Svendsen, formand for Sundhedsudvalget i Region Syddanmark, slår fast: Covid-19-vaccinerne skal i første omgang gives til frontpersonale.

Fyn: Medlemmerne af regionsrådet i Region Syddanmark modtog mandag en redegørelse fra Odense Universitetshospital om vaccination af "ikke-prioriterede medarbejdere" på hospitalet. Den forklarer, at godt 4000 medarbejdere på OUH har fået deres første stik med Covid-19-vaccine, og at de første af dem i denne uge får det andet stik.

Men redegørelsen er sendt for at orientere regionspolitikerne om, at tre af OUH's seks direktører og nogle medarbejdere, som heller ikke er blandt frontpersonalet, har fået en vaccination, fordi der af forskellige årsager var overskud af vacciner. Formanden for Region Syddanmarks Sundhedsudvalg, Poul-Erik Svendsen (S), svarer kortfattet, da Fyens Stiftstidende spørger ham om hans reaktion på redegørelsen.

- Vacciner er til frontpersonale.

- Er det sket på andre af regionens sygehuse, at andet end frontpersonale har fået tilbudt overskydende vaccine?

- Der har været noget på Sygehus Sønderjylland med nogle ortopædkirurger (som udnyttede et hul i bookingsystemet på Vacciner.dk til at skaffe sig selv en vaccination, red.). Den, der vel har sagt det tydeligst, det er Søren Brostrøm: Han glæder sig til at være den sidste, der får en vaccination ... Har jeg så ikke sagt det tydeligt nok?

- Ville du forvente, at for eksempel rengøringspersonale eller portører stod foran direktører og administrativt personale på et hospital, hvis der er overskydende vaccine?

- De, der er i front, skal først til. Ingen tvivl om det.

- Både 28. december og 7. januar fungerede it-systemet, der skulle understøtte arbejdet ifm. vaccinationerne "ikke optimalt" skriver OUH i sin redegørelse om forløbet til jer i regionsrådet. Har I fået at vide, hvad der var galt med it-systemet?

- Nej. Jeg har heller ikke fået spurgt til det, så det kan jeg ikke svare på.

- Det er et spørgsmål, vi gerne ville stille til OUH's adm. direktør Niels Nørgaard Pedersen. Men fra OUH forlyder det, at ledelsen ikke stiller op til interview om sagen. Havde du valgt samme strategi?

- Mine ord i det her vil være, at vaccinationer er til dem, der arbejder i front og er mest udsatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Sport

Give starter ligaen i København

Annonce