Annonce
Billund

Formand om besparelser på børnene: - Det er hjerteblod, vi er i gang med at finde besparelser inden for

Det specialiserede område trækker så hårdt på den kommunale økonomi, at der må findes penge andre steder for at lukke hullerne. Politikerne lægger op til, at færre uddannede pædagoger og flere lukkedage kan være blandt løsningerne. Arkivfoto: Michael Svenningsen.
Billund er langt fra den eneste kommune, der oplever, at der bliver brugt flere penge på det specialiserede område, end økonomien kan være. Resultat er derfor, at der må findes besparelser, der forringer den kommunale service.

Billund Kommune: Meget tyder på, at børnene kommer til at mærke besparelser, når de lokale politikere i Billund Kommune i løbet af de kommende uger skal forhandle sig frem til et budget for 2022 og de efterfølgende år.

Det specialiserede område – eksempelvis anbringelser af børn – har spist mange flere penge, end budgettet har kunnet holde til, og det er derfor nødvendigt for politikerne at finde besparelser andre steder inden for børneudvalgets område. Derfor er det foreslået, at skære i mængden af uddannede pædagoger i daginstitutionerne samt at indføre flere lukkedage.

- Det specialiserede område udhuler vores økonomi, og vi har kun normalområdet at tage fra når der skal tilføres flere midler, konstaterer Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S), der er formand for børneudvalget i Billund Kommune.

Annonce

Pengene slår ikke til

Billund er langt fra den eneste kommune i kongeriget, der oplever, at udgifterne inden for det specialiserede område sprænger rammerne.

Jeg håber da, at børneudvalget kan blive tilgodeset, så vi ikke står og skal udhule normalområdet mere, end godt er, for at tilgodese det specialiserede område.

Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S), formand, børneudvalget, Billund Kommune

- Vi kan selvfølgelig ikke undlade at anbringe et barn, der har brug for at blive anbragt, men omvendt er det også en tikkende bombe under vores velfærdssamfund, for vi har brug for, at vores kernevelfærd er stærk. Så jeg er bekymret over, at vi har så få penge til det specialiserede område, at det tager penge fra normalområderne. Derfor har jeg også ved Socialdemokratiets sommergruppemøde sidste weekend været oppe og sige, at der er brug for fokus på, at kommunerne altså ikke kan få pengene til at slå til på det specialiserede område, siger Ann Charlotte Vilstrup.

Annonce

Foreslår nedlæggende af Minding The Baby

For at få den økonomiske kabale til at hænge sammen foreslår børneudvalget desuden at droppe graviditetsbesøg samt at skrotte projektet Minding The Baby. Her følger en familieterapeut og en sundhedsplejerske gennem hjemmebesøg familien ganske tæt.

Partier prioriterer ønsker i den kommende tid

  1. Det bliver efter al sandsynlighed, når der skal lægges et anlægsbudget, at politikerne for alvor får mulighed for at komme i kamp og få gennemført nogle af de ting, der ligger dem nært. Hvad de enkelte partier vil kæmpe for i forhandlingerne, er de dog ikke klar til at melde noget ud om endnu.
  2. Gruppeformændene Peter Fredensborg (V), Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S), Per Nyhus (DF) og Allan Munk Nielsen (K) svarer alle, at de står foran gruppemøder, hvor partiernes ønsker skal prioriteres. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Daisy Nykjær-Andersen (R).
  3. Kommunens budget for de kommende år skal endeligt vedtages den 5. oktober.

- Minding The Baby har kun givet god mening. At nedlægge det rammer nogle af de mest udsatte familier i vores kommune, og der er ingen tvivl om, at de i daginstitutionerne i normalområdet oplever, at det er et godt projekt. Så det er hjerteblod, vi er i gang med at finde besparelser inden for, så budgettet kan gå i balance, siger udvalgsformanden.

Annonce

Økonomisk råderum

Ann Charlotte Vilstrup håber dog, at der bliver mulighed for at sløjfe nogle af de varslede besparelser på børneområdet. Politikerne har et råderum på 5,9 millioner kroner, som økonomiudvalget forslår bliver brugt på det specialiserede område. Om det så vil betyde, at besparelser for et tilsvarende beløb bliver droppet, eller om området får lov at opleve en mere økonomisk robusthed, er en af de boksekampe, som politikerne skal tage i de kommende uger.

- Der kan nå at ske rigtigt meget, og jeg håber da, at børneudvalget kan blive tilgodeset, så vi ikke står og skal udhule normalområdet mere, end godt er, for at tilgodese det specialiserede område, konstaterer Ann Charlotte Vilstrup.

Annonce
Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Vejle For abonnenter

Bevilling på 800.000 kroner skaber hundeslagsmål: Klubber vil ikke dele klubhus og toilet

Billund For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Billund

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

Jelling

Northside-festivalen skrotter kødet: Læs, om Charlie i Jelling også hopper på den bæredygtige musik-bølge

Annonce