Annonce
Erhverv

Fornyet spisested klar til genåbning: Ungt hold står i spidsen for det

Pernille Juul ses her i NJORD Bistro sammen med barchef Sarah Kidmose, medejer Marie Lund Knudsen og køkkenchef Anne Helene Jørgensen. Foto: Emil Fibiger
Bistroen på havnen i Juelsminde er blevet renoveret fra top til tå og slår dørene op i næste uge, når landets restaurationsbranche genåbner.

Juelsminde: I Juelsminde er genåbningen af restaurationslivet sammenfaldende med en særlig genåbning på byens havn.

Juelsminde Fiskebistro har skiftet navn til NJORD Bistro og bliver relanceret i nyrenoverede lokaler og en bygning, der blandt andet har fået nyt tag og ny facade.

Tiden til den helt store tur var simpelthen inde, siger indehaver Pernille Juul.

Annonce

- Det gamle havde udtjent sin værnepligt. Rent bygningsmæssigt var det slidt. Det trængte, siger hun.

Også bistroen har fået medejer

Op til den nye sæson har Pernille Juul fået sig en kompagnon i Marie Lund Knudsen, som altså kan komme fra land i friske rammer.

Hun har 25 procent af Havnens Café & Isbar og sidder nu med en lige så stor procentdel af ejerskabet i NJORD Bistro.

- Der er flere årsager til det, siger Pernille Juul og fortsætter:

- Min dåbsattest er en af dem. Og så er der en synergi mellem isbaren og NJORD Bistro. Det giver god mening, at Marie er medejer af begge.

Annonce

Unge med nye ideer

Marie Lund Knudsen er 25 år. Hun har et ungt hold omkring sig til at drive NJORD, som nu skal være en helårsforretning med events.

Lederstaben består af fem fuldtidsansatte, og den ældste er 30 år.

Humøret er i top op til genåbningen af bistroen. Sarah Kidmose (th.) er kommet til som barchef. Nu indføres der happy hour i bistroen. Foto: Emil Fibiger

- Vi vil udvikle os og hele tiden lære nyt. Det skal være lidt anderledes. Vi vil prøve at differentiere os, siger Marie Lund Knudsen.


Jeg vil godt være med til at give Juelsminde et løft, og det, synes jeg, at jeg gør med det her.

Pernille Juul, indehaver


Buffeten, som i mange år har været et hit i bistroen, er droppet. Den dur ikke i coronatider og passer ikke ind i et koncept med fokus på bæredygtighed.

I stedet bliver der brugt krudt på fisk og tapas. ”Mandeburgere” og klassikere som stjerneskud er også på menukortet på spisestedet.

Indenfor er de nye møbler og udsmykningen kommet på plads. Udenfor mangler det sidste. Foruden terrasse kommer der markiser og varmelamper og vindafskærmning op.

Annonce

Kan åbne mere end forventet

Der kommer gang i den både inde og ude som følge af den politiske aftale om genåbning for indendørsservering samt frafald af kravet om coronapas udendørs.

Pernille Juul sad oppe til klokken to om natten for at følge udviklingen, da politikerne forhandlede.

- Det er det dyreste, jeg har prøvet, men det kan også vare min tid ud. Så behøver jeg ikke tænke på det mere, siger Pernille Juul og griner. Renoveringen af bistrobygningen har taget et halvt år. Foto: Emil Fibiger

Hun havde svært ved at overskue, hvordan det skulle lade sig gøre at tjekke coronapas på gæsterne, der sætter sig udendørs, eftersom bistroen normalt ikke kører med bordbetjening.

- Så det var ”yay” og lettelse. Nu kan vi som selvstændige arbejde os ud af det. Det er rart at kunne være mere herre over, hvad vi kan, siger Pernille Juul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce