Annonce
Vejle

Forrygende flot finale på årets klassiske sommerkoncerter

De klassiske sommerkoncerter i Utzonsalen på Vejle Kunstmuseum har et stort og trofast publikum, som nyder at gå til de gratis koncerter. Billedet her er fra årets første koncert på kunstmuseet. Foto: Mette Mørk

Duo Salonesque spillede så virtuost og flot i Utzonsalen på Vejle Kunstmuseum, at publikum kvitterede med begejstrede tilråb, piften og stående bifald i flere minutter.

Vejle: Årets klassiske sommerkoncerter i Utzonsalen på Vejle Kunstmuseum fik en flot og festlig finale med Duo Salonesque, der var en stor oplevelse for det vejlensiske publikum.

Pianisten Anne-Marie Meineche og violinisten Ian van Rensburg spillede en forrygende koncert, som publikum kvitterede for med begejstrede tilråb, piften og stående bifald i flere minutter.

Den storspillende og charmerende duo havde sammensat et program, der var som en rejse i historiefortællende musikalske stemningsunivers fra Østrig over Frankrig til Ungarn, Italien, Belgien, Amerika og Spanien for at slutte i Amerika igen med et festfyrværkeri af en forrygende Orange Blossom Special.

Ian van Rensburg er koncertmester i Aarhus Symfoniorkester, og han er en violinist i mesterklassen med en sublim teknik og indlevelse. Hans format som ekvilibristisk virtuos kom til udtryk i det ambitiøse og modigt sammensatte koncertprogram i fint samspil med pianisten Anne-Marie Meineche.

Hun er elev af pianisten og komponisten Willy Stolarczyk fra hans tid som underviser på Holstebro Musikskole, og han kunne glæde sig over at opleve hendes virtuose indlevelse og duoens tætte forståelse og samspil.

Violinisten Ian van Rensborg vakte stormende begejstring hos det vejlensiske publikum med sit virtuose spil, sin udsøgte teknik og ekvilibrisme. Privatfoto

Enestående gratis tilbud

Willy Stolarczyk er selv solist i den ekstra sommerkoncert, som spilles i Kunst & Kulturhøjskolens regi i foredragssalen på Vejle Bibliotek torsdag 3. august klokken 15.30. Her spiller og fortæller han om 22 klaverstykker af Felix Mendelssohn og Robert Schumann.

Det var netop Willy Stolarczyk, der i sin tid som kulturchef tog initiativ til de klassiske sommerkoncerter, som hvert år er et trækplaster, der får folk til at stå i kø for at sikre sig en gratis billet. De skal bare huske at komme, eller aflevere billetten, så andre får glæde af det enestående gratis tilbud.

Koncertarrangør Jonas Frederik sagde tak for i år, og Conrad Café og Nr. 14 Vinbar var traditionen tro vært for vin som finalen på endnu en fin koncertsæson.

Pianisten Anne-Marie Meineche er elev af Willy Stolarczyk, og de fik et hjerteligt gensyn efter koncerten, hvor han kunne glæde sig over at opleve hendes gode indlevelse i musikken. Privatfoto
Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

'Det er da træls': Skoleleder er klar, hvis regeringen beslutter at sende skolebørnene hjem på tidlig juleferie

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Alarm 112

Kastede med borde og smadrede julepynt: Fuld mand gik amok i Byens Hus

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Sport

Speciel landskamp i Vejle: Danmark møder Bulgarien og Belgien i samme landskamp - BK Wedala har to boksere med i det danske ringhjørne

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Kultur

Her er de seks navne: Danmarks største havefest har musikprogrammet klar

Annonce