Annonce
Vejle

Forrygende flot finale på årets klassiske sommerkoncerter

De klassiske sommerkoncerter i Utzonsalen på Vejle Kunstmuseum har et stort og trofast publikum, som nyder at gå til de gratis koncerter. Billedet her er fra årets første koncert på kunstmuseet. Foto: Mette Mørk

Duo Salonesque spillede så virtuost og flot i Utzonsalen på Vejle Kunstmuseum, at publikum kvitterede med begejstrede tilråb, piften og stående bifald i flere minutter.

Vejle: Årets klassiske sommerkoncerter i Utzonsalen på Vejle Kunstmuseum fik en flot og festlig finale med Duo Salonesque, der var en stor oplevelse for det vejlensiske publikum.

Pianisten Anne-Marie Meineche og violinisten Ian van Rensburg spillede en forrygende koncert, som publikum kvitterede for med begejstrede tilråb, piften og stående bifald i flere minutter.

Den storspillende og charmerende duo havde sammensat et program, der var som en rejse i historiefortællende musikalske stemningsunivers fra Østrig over Frankrig til Ungarn, Italien, Belgien, Amerika og Spanien for at slutte i Amerika igen med et festfyrværkeri af en forrygende Orange Blossom Special.

Ian van Rensburg er koncertmester i Aarhus Symfoniorkester, og han er en violinist i mesterklassen med en sublim teknik og indlevelse. Hans format som ekvilibristisk virtuos kom til udtryk i det ambitiøse og modigt sammensatte koncertprogram i fint samspil med pianisten Anne-Marie Meineche.

Hun er elev af pianisten og komponisten Willy Stolarczyk fra hans tid som underviser på Holstebro Musikskole, og han kunne glæde sig over at opleve hendes virtuose indlevelse og duoens tætte forståelse og samspil.

Violinisten Ian van Rensborg vakte stormende begejstring hos det vejlensiske publikum med sit virtuose spil, sin udsøgte teknik og ekvilibrisme. Privatfoto

Enestående gratis tilbud

Willy Stolarczyk er selv solist i den ekstra sommerkoncert, som spilles i Kunst & Kulturhøjskolens regi i foredragssalen på Vejle Bibliotek torsdag 3. august klokken 15.30. Her spiller og fortæller han om 22 klaverstykker af Felix Mendelssohn og Robert Schumann.

Det var netop Willy Stolarczyk, der i sin tid som kulturchef tog initiativ til de klassiske sommerkoncerter, som hvert år er et trækplaster, der får folk til at stå i kø for at sikre sig en gratis billet. De skal bare huske at komme, eller aflevere billetten, så andre får glæde af det enestående gratis tilbud.

Koncertarrangør Jonas Frederik sagde tak for i år, og Conrad Café og Nr. 14 Vinbar var traditionen tro vært for vin som finalen på endnu en fin koncertsæson.

Pianisten Anne-Marie Meineche er elev af Willy Stolarczyk, og de fik et hjerteligt gensyn efter koncerten, hvor han kunne glæde sig over at opleve hendes gode indlevelse i musikken. Privatfoto
Annonce
Erhverv For abonnenter

Der er kun 200 meter fra den ene Kirk Johansen-restaurant til den anden: Men der er himmelvid forskel på regnskaberne

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Psykiatrisk afdeling skal finde ny leder igen: Ledende overlæge stopper uden at have andet job på hånden

Alarm 112 For abonnenter

13-årig pige gav to drenge oralsex ved Spinderihallerne i 2020: Efter tre retsmøder er dommen endelig faldet

Billund

Børnenes Hovedstad har fødselsdag - og så kom en kronprinsesse på besøg

Vejle

Se med LIVE: Messerschmidt og Carsten Nielsen krydser klinger inden afstemning om forsvarsforbeholdet

Se kortet: Så tæt står vindmøllerne i landets kommuner

VEJLE

Der er tæt på at være fuldt hus på gågaden: Nu får du endnu en butik, du ikke kan undvære

Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Carlos kunne knap kende forskel på røde og grønne æbler, da han kom til Danmark: Men nu har sporskiftet båret frugt

Sport

Se video: Tidligere cykelstjerne fra Vejle kæmper med Danmarks stejleste vej, mens VAF's reporter kommer halsende bagefter

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

Husejer står med hul i hækken, efter at to biler tørnede sammen på Søndermarken

Vejle For abonnenter

Lejlighed solgt for 2.835.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Kultur

Ja, ja, jaaaaaaaa: Her bliver der kæmpe tour-fest for hele familien - og festen starter lige fra morgenstunden

Annonce