Annonce
Alarm 112

Forsøgte at købe 13 billige computere: Rumæner anholdt, dømt og udvist

Arkivfoto: Camilla Rytz

Vejle: En 27-årig rumænsk mand blev tirsdag ved Retten i Kolding dømt for et hæleriforhold og et forsøg på hæleri begået henholdsvis den 17. maj og 27. marts 2019.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Den 27-årige rumænske mand blev anholdt på en parkeringsplads i nærheden af E45 ved Vejle mandag morgen klokken 08.30. Her var han i færd med at købe 13 iMac-computere af en anden mand.

Annonce

På baggrund af en anmeldelse fra en borger rykkede politiet ud til parkeringspladsen. Borgeren havde observeret handlen mellem de to mænd, som vedkommende syntes, virkede mistænkelig.

"Computerne viste sig også at være stjålne, og da prisen på de 13 iMac-computere var 35.000, kan den 27-årige ikke siges at have handlet i god tro. Nyværdien for sådanne computere er ikke under 143.000 kroner," skriver politiet i sin pressemeddelelse.

Ved grundlovsforhøret tirsdag morgen erkendte den 27-årige rumæner forholdet, foruden et andet forhold omhandlende forsøg på hæleri fra den 27. marts 2019.

Her forsøgte han via et socialt medie at afgive bestilling på 10-20 styk stjålne Macbook-computere.

Retten afsagde en straksdom lydende på tre måneders fængsel samt udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år.

Herudover blev 5000 euro konfiskeret fra rumæneren, som modtog afgørelsen.

Den mand, som solgte de 13 iMac-computere til den 27-årige rumæner, blev også anholdt og sigtet mandag morgen, men han er siden blevet løsladt igen.

- Han er for nuværende ikke mistænkt for hverken tyveri eller hæleri, oplyser efterforskningsleder Jens Lyng fra efterforskningscenteret i Vejle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce