Annonce
Sydjylland

Forsamlingsforbud betyder ingen arbejde for Thomas Eje: - Det er kort sagt skide uhyggeligt

Thomas Eje er økonomisk afhængig af at kunne stå på en scene og underholde et publikum. Det har ikke været en mulighed under forsamlingsforbuddet. Arkivfoto: Jens Wognsen.
Coronakrisen har taget hårdt på komiker og musiker Thomas Eje, der ikke har haft mulighed for at arbejde foran et publikum på grund af forsamlingsforbuddet. Med masser af tid på sine hænder har han til gengæld haft rig mulighed for at ordne sit gamle hus på Als, der aldrig har set bedre ud.
Annonce

Corona-serie: Hvad har du savnet mest?

- Jeg har savnet mest at arbejde, fordi jeg pludselig er gået totalt i nul, hvilket er skrækkeligt for alle os i underholdningsbranchen, som bløder økonomisk. Det har været et stort savn.

Hvilke nye vaner har du fået?

- Jeg har lært at være mere sparsommelig.

Hvad har du lært om dig selv?

- Ikke noget, som jeg ikke vidste i forvejen.

Har du haft sygdommen tæt på eller kender nogen, der har haft det tæt på?

- Nej. Jeg synes i øvrigt, at folk her i området har været meget dygtige til at overholde alle de her afstandsforbehold og ikke hamstre og alle de her ting, som kom i kølvandet på det.

På hvilke områder tror du, verden er forandret for altid?

- Det har jeg ingen anelse om. Det er jo kulsort det hele. Jeg synes, det er meget svært at overskue det her. Der må sidde nogen derude, der ikke fortæller os det hele, for der er ingen hoved og hale i det her.

Hvordan har du handlet dagligvarer under krisen?

- I og med, at det hele foregår på så fornuftig en måde her i Sønderjylland, så har der ikke været noget problem med at handle.

Hvad er blevet dit yndlings-take away under krisen?

Jeg har ikke rigtig noget favoritsted, men vi har da mere mad i huset herhjemme. Det har fungeret fint.

Hvad er blevet din nye yndlings-beskæftigelse i løbet af de seneste to måneder?

Ikke rigtig noget. Jeg har masser af ting, jeg kan få tiden til at gå med. Vi har også sat vores hus i stand. Det har aldrig set så flot ud før, da vi har haft mere tid til at få repareret huset og få ordnet haven og alle de ting, som man normalt ikke har tid til. Vi har et hus fra 1862, så der er altid noget, man kan ordne.

Hvad er det vildeste, du har gjort/lavet under krisen?

Jeg laver ikke så mange vilde ting. Jeg er 63, så nu gider jeg ikke være vild mere.

Hvad har været det værste undervejs?

At miste muligheden for at arbejde på ubestemt tid. Det er kort sagt skide uhyggeligt. Foreløbigt må der jo kun samles 10 mennesker, og da jeg er afhængig af, at der er et publikum, hvis jeg skal arbejde, så håber jeg på, at vi kan få samlet nogle flere mennesker fra den 8. juni. Så har jeg muligheden for at kunne arrangere noget. Vi har jo egen koncertsal her på gården på Als. Vi har galleri, cafe, bar og koncerthus med plads til cirka 80 mennesker. Kulturhus Harbæksgaard hedder det.

Hvad har været det bedste undervejs?

- Det har givet noget mere ro, og hvis man så har evnen til at lade være med at stresse over det, så kan man nyde, at tingene foregår i et lidt langsommere tempo.

Hvad har gjort allerstørst indtryk på dig under krisen?

- Det hele. Jeg synes, at situationen er fuldstændig absurd, og det går jeg stadig og klør mig i nakken over. Verden er vendt op og ned lige pludselig.

Beskriv coronakrisen med et ord:

- Absurd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce