Annonce
Jelling

Forsinket efter rekord-nedbør: Nu er kunstgræsarena til 4,1 millioner kroner tæt på åbning

Det kunstige, grønne græs bliver limet fast på fundamentet. Foto: Mette Mørk
Græstæppet rulles endelig ud på Jellings nye kunstsgræsarena, der er klar til brug i næste måned.
Annonce

Jelling: Solen skinner på kunstgræsset, vinden er luftig, og det regner ikke ned fra himlen. Og det er vigtigt. Særligt det sidste.

For hvis der er noget, der har drillet i processen med at anlægge den nye kunstræsbane i Jelling, har det været regn. Særligt den rekordstore mængde af regn, der kom i efteråret, har sat sit præg på projektet.

Dræn skulle lægges om, og tidsplanen skred derfor så meget, at det ikke var muligt at åbne banen til vintersæsonen.

Men nu sker der endelig noget på arealet syd for Gormshallen. For siden påske har firmaet Winther Sport & Fritid været i gang med kunstgræsprojektets sidste fase.

- I første omgang ruller man græsset på. Efterfølgende skal der over hele arealet udlægges to en halv centimeter sand, der skal modelleres ned mellem græsstråene, så de bliver oprejst. Derefter kommer der granulat, som yderligere forstærker, at græsset holder sig oprejst. Til sidst skal banen streges endeligt op, og målene sættes på plads, fortæller Frans Andersen, der er med i den lokale styregruppe for kunstgræs-arenaen.

Da vi kunne se, at vi ikke kunne blive klar til vintersæsonen, besluttede vi, at det skulle tage den tid, det skulle tage. Den bedste periode at lægge græs på er i foråret, fordi det ikke regner så meget, så det er helt optimale betingelser, vi har lige nu.

Frans Andersen, medlem af styregruppen bag kunstgræsanlægget

Annonce

Har ventet til foråret

At projektet har stået stille i længere tid frem til denne uge, er der en god grund til.

- Der har været arbejdet meget med både det eksisterende dræn og det nye dræn, så man kunne lave underlaget godt nok til, at det kunne lede det vand bort, som vi får i fremtiden, forklarer Frans Andersen.

- Da vi kunne se, at vi ikke kunne blive klar til vintersæsonen, besluttede vi, at det skulle tage den tid, det skulle tage. Den bedste periode at lægge græs på er i foråret, fordi det ikke regner så meget, så det er helt optimale betingelser, vi har lige nu, siger han.

Hvis der igen kommer en periode med meget regn, er banen så klar til at håndtere det?

- Ja, det er den. Drænet kan ikke laves bedre, end det er nu. Det vil sige, at der er gjort alt det, der er teknisk muligt for, at banen kan håndtere store vandmængder. Men vi regner da ikke med, at der bliver ved med at komme nye nedbørsrekorder, siger Frans Andersen.

Annonce

Klar om få uger

Frans Andersen fortæller, at man gerne må kigge forbi og følge med i projektet, men han understreger, at man skal vente med at træde ind på banen, til den er helt færdig. Og det er den snart.

- Anlægsarbejderne skal have 14 dage, inden de er færdige. Så vi forventer, at den er klar til brug, når idrætsdanmark åbner igen, siger han og tilføjer:

- Vi vil gerne afholde en officiel indvielse af banen, så vi kan sige tak for hjælpen til alle bidragsydere. Det er jo lidt enestående, at man kan rejse sådan et projekt til 4,1 millioner kroner og komme gældfrit derfra. Men på grund af det nuværende forsamlingsforbud kan vi ikke sætte en dato på en officiel indvielse endnu. Derfor følger vi situationen og de retningslinjer, der kommer fra myndighederne og Danmarks Idrætsforbund.

- Men det vil være skørt at lade banen stå ubrugt hen, når den er klar til leg og spil. Så må den officielle indvielse komme i anden række og vente til et senere tidspunkt, siger han.

Den nye kunstgræsbane får navnet Jelling Stadion. Udover en stor 11-mandsbane bliver der plads til en multibane samt fire fodtennisbaner.

Da man indså, at banen ikke kunne blive færdig til vintersæsonen, valgte man at udskyde den sidste proces med at lægge græsset til midt på foråret, hvor vejrholdene er bedre. Foto: Mette Mørk
Græsstråene vil rejse sig op, når der tilsættes sand og granulat. Foto: Mette Mørk
Den nye kunstgræsbane forventes at være klar til brug i maj. Foto: Mette Mørk
Nogle streger er allerede markeret. Foto: Mette Mørk
Winther Sport & Fritid har stået for at anlægge kunstgræsbanen. Foto: Mette Mørk
Jelling Stadion er navnet på det nye kunstgræsanlæg. Foto: Mette Mørk
Banen har kostet 4,1 millioner kroner, som blandt andet er kommet fra Vejle Kommune og fondene hos Jelling Musikfestival og Jelling Sparekasse. Foto: Mette Mørk
Når underlaget er på plads, kan udskiftningsboksene og målene sættes ind på arealet. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce