Annonce
Vejle

Forsinket: Veje og cykelsti spærret længere end forventet

Siden april sidste år har cykelsti og fortov været spærret foran byggeriet ved Føtex på havnen - og afspærringen er netop forlænget frem til slutningen af august. Arkivfoto: Mette Mørk
Bilisterne må leve med omkørsler og spærringer i nogle uger ekstra.
Annonce

Vejle: Cyklister og fodgængere, der havde glædet sig til at få deres supercykelsti og fortov tilbage foran Føtex ved Vejle Havn 1. august, må væbne sig med ekstra tålmodighed.

Siden april sidste år har byggeriet af Føtexhus betydet afspærring.

Oprindelig lød meldingen, at afspærringen ville slutte 1. juli. Siden blev perioden forlænget til 1. august, men sådan kommer det ikke til at gå. Ifølge den seneste trafikinformation fra Vejle Kommune bliver cykelsti og fortov tidligst klar til brug 21. august.

Allerede, da cykelstien blev spærret, var der protester. Strækningen er en del af den såkaldte "supercykelsti", som kommunen kort forinden havde åbnet gennem midtbyen - mellem Rødkilde Gymnasium og Rosborg Gymnasium & HF.

Blandt andet Dansk Folkepartis medlem af teknisk udvalg, Svend Erik Nielsen, mente, at afspærringen i perioder var unødvendig, fordi der ikke skete noget på byggepladsen.

Også Cyklistforbundets lokalformand, Claus Behrendsen, var ude med kritik. Han pegede på, at han i København havde set løsninger, hvor cyklister og fodgængere kunne færdes gennem en række containere sat i forlængelse af hinanden. På den måde var de beskyttede i forhold til byggepladsen.

Annonce

Krydsomlægning trækker ud

Arbejdet omkring Føtexhus er ikke det eneste, der trækker ud i området omkring havnen. Også kommunens arbejde med at omlægge krydset mellem Strandgade og Langelinie varer længere end planlagt.


Vejle vil meget gerne brande sig som cykelby - men alligevel lukker man det, jeg vil betegne som hovedfærdselsårer for cyklister, nærmest på årsbasis.

Claus Behrendsen, lokalformand for Cyklistforbundet, til VAF i august 2019


Den oprindelige tidsplan sagde, at arbejdet med at sikre ekstra svingbaner og små bidder cykelsti var afsluttet senest 15. august. Men nu er arbejdsperioden forlænget med 13 dage til 28. august.

I Skibet må bilisterne også leve med lavere hastighed og smallere vejbane længere end forventet. Her er kommunen i gang med at anlægge fortov på nordsiden af vejen mellem Buldalen til Bygvænget. Samtidigt etableres ny vejbelysning fra Fuglevej til Bygvænget. Alt i alt trækker arbejdet en uge ekstra til 31. juli.

På Enghavevej i København ligger en byggeplads også tæt på kørebanen. Her har man løst problemet med cykelsti og fortov ved at stille en række containere i forlængelse af hinanden - i stedet for blot at spærre af.  Foto: Google Streetview
Annonce

Boulevarden halvt spærret

Mandag 13. juli indledes et nyt vejarbejde, der måske kan give trafikale problemer. Broen, der fører Boulevarden over Sønderåen, skal renoveres. Projektet strækker sit frem til 23. august.

For ikke at spærre vejen helt er arbejdet opdelt i etaper. Først renoveres den ene halvdel af broen, siden den anden. Det betyder, at trafikken kan køre over broen i den vejbane, der ikke er ved at blive sat i stand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Annonce