Annonce
Hedensted

Forskønnelse løfter afvikling til udvikling

Frederikke Klinch og storesøster Johanne Løsning var med til at indvie den nye Stationshaven, som netop har de to som målgruppe. Foto: Michael Svenningsen

I knap tre år har en byforskønnelsesgruppe i Løsning med små og store initiativer været med til at genskabe billedet af deres by.

Annonce

Løsning: Foruden forvandlingen af Vestergade er det måske ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det.

Men overalt i Løsning er der tegn på, at byforskønnelsesgruppen har været på spil. Det seneste eksempel - Stationshaven, der blev indviet lørdag eftermiddag - er nemlig blot et af mange små steder, der siden gruppens etablering for knap tre år siden nu tager sig lidt bedre ud.

Småting som "Løsning Lykkes"-flag ved den sydlige indgang til byen samt asfaltering af stien til Skærven er med små virkemidler med til at skabe en stor forskel.

- Det er helt klart min tese, at der ud af vores mere eller mindre små projekter vokser endnu flere sidegevinster. Når man ser en udvikling, får man lyst til også selv at gøre noget. Blandt andet kan vi se, at renoveringen af Vestergade har smittet af på husene omkring, hvor ejerne også har gjort sit til at gøre det hele lidt pænere. Det er nemmere at engagere sig og komme lidt ud af busken, når det kobler sig på en større helhed, siger Henning Markvart fra byforskønnelsesgruppen.

Knap tre års forskønnelsesprojekter

Siden etableringen for knap tre år siden stået for følgende gennemførte projekter:


  • Flere skraldespande i Vestergade og på sti mod Skærvetoften.
  • Blomsterkasser og bænke ved blandt andet kirken, SuperBrugsen og bageren (før renoveringen af Vestergade).
  • To nye specialdesignende busskure på Vestergade.
  • Omlægning af grøn trekant over for bageren.
  • Udvikling og forskønnelse af byparken Stationshaven på Jernbanegade.
  • "Løsning lykkes" flag ved den sydlige indkørsel til Løsning.
  • Udarbejdelse af Udviklingsplan for Løsning sammen med kommunen, lokalpolitikere og arkitekter.
  • Uddeling af byforskønnelsesprisen til to husejere, der har gjort en særlig indsats for at forskønne deres ejendom.
  • Løbende underretninger om ønsker og mangler til kommunen - eksempelvis asfaltering af sti til Skærvetoften og markise på Jernbanegade.
Navnet Stationshaven kommer sig af placeringen klos op af den nedlagte togstation, og det er yderligere symboliseret ved det legetog, som syv-årige Rebekka Kafton Rand fornøjede sig i under indvielsen lørdag eftermiddag. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Alt er fra scratch

Gruppen blev skabt i forlængelse af et borgermøde, hvor mere end 200 mænd og kvinder gav hinanden håndslag på at gøre en indsats for at vende det ry og en udvikling - eller mangel på samme - der prægede byen.

Som vist i gennemgangen af byforskønnelsesgruppens initiativer skal der nu ikke ledes længe efter de positive historier - og fælles for næsten alle, er, at de er båret på ryggen af frivillighed.

- Alt hvad vi laver er bygget på 100 pct. frivillighed, for som udgangspunkt er der ingen penge til at føre vores ideer ud i livet. Heldigvis kan vi se, at når vi har været ude og søge sponsorater eller fonde om materialer, er der altid nogen klar til at give en hånd. Og den mentalitet har en stor del af æren for, at den afviklende by, jeg flyttede til i januar 2013, i dag er på vej i modsatte retning, siger Henning Markvart.

Ud over de synlige beviser på forskønnelsesgruppens arbejde tager medlemmerne også del i den mere generelle planlægning af byen - herunder blandt andet den udviklingsplan, der blev præsenteret sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce