Annonce
Læserbrev

Forslag til finanslov indeholder lokale mærkesager

Læserbrev: Den socialdemokratiske regering har fremlagt sit forslag til Finanslov 2020. JydskeVestkysten skrev i den anledning den 3. oktober om, hvordan finansloven modtages i forhold til vores ungdomsuddannelser, friskoler - og i forhold til jordforureningen i Grindsted.

Det er tre mærkesager, hvor jeg lokalt har markeret mig kraftigt. Det er også tre sager, hvor jeg ikke har skiftet holdning, fordi der er skiftet regering.

Omprioriteringsbidraget, som blev indført af den borgerlige regering var gift for vores lokale uddannelsesinstitutioner. Nu bliver det heldigvis fjernet, og blandt andet vores lokale gymnasier får nu en bedre økonomi til gavn for eleverne og undervisningen.

Det er vigtigt at slå fast, at jordforureningen ikke er glemt - at der skal forhandles økonomi med regionerne. For mig er det et klokkeklart mål, at der skal renses op i takt med, at metoder og økonomi gør det muligt.

Når det gælder friskolernes fremtidige økonomi, er løbet heller ikke kørt. Det er vigtigt, at vi har friskoler - særligt i landdistrikterne udfylder skolerne en vigtig rolle.

Regeringen har fremlagt et forslag til FL 20. Nu indkaldes partierne til forhandling. Der er både rum til forhandling - og flere penge at gøre med. Det er en god strategi. Således kan også andre partier få sat et aftryk. Vi har et samarbejdende folkestyre!

Troels Ravn, Socialdemokratiet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Den gik ikke - spritmistanke holdt stik

Annonce