Annonce
Hedensted

Forstå den nye affaldsordning: Stil dine spørgsmål direkte til eksperterne

Den nye affaldsordning giver anledning til mange spørgsmål fra borgerne i Hedensted Kommune, og på tirsdag får de mulighed for at stille dem direkte til to repræsentanter fra kommunen. Foto: Mads Dalegaard
En ny affaldsordning har givet debat blandt borgerne i Hedensted Kommune. Nu sidder næstformand for teknisk udvalg, Steen Christensen (S), og Daniel Kvist fra kommunens miljøforvaltning klar til at svare på spørgsmål.

Hedensted: 1. maj træder en ny affaldsordning i kraft i Hedensted Kommune. Den er både dyrere og grønnere end den vægtbaserede ordning, der hidtil har været i kommunen, og så lever den op til regeringens krav om sortering i 10 fraktioner.

Prisen for den nye ordning er i gennemsnit ca. 1000 kr. højere pr. husstand, og da borgerne fik den første regning lige inden årsskiftet, vakte det utilfredshed hos mange, der ikke kunne se, hvad de fik for pengene - og hvorfor det i det hele taget skulle være nødvendigt med to spande og opdeling i mange fraktioner, når der findes flere velfungerende genbrugsstationer i kommunen.

Spørgsmålene har været mange, både til avisen og direkte til kommunen, som alene de første to uger af januar fik flere end 1000 henvendelser om den nye affaldsordning fra borgerne.

Annonce

Og spørgsmålene bliver ved med at melde sig.

Senest har Folkebladet viderebragt en bekymring fra nogle borgere om skraldespandenes størrelse - efter at lignende spande i Herning Kommune har vist sig at være alt for små til pap, papir og plastik-emballage.

Nu giver Folkebladet dig muligheden for at få direkte svar på spørgsmål og bekymringer, så du bedre kan forstå baggrunden for og beslutningerne omkring affaldsordningen.

Næstformand for teknisk udvalg, Steen Christensen (S), og Daniel Kvist fra Hedensted Kommunes miljøforvaltning, stiller op til et debatmøde på Facebook, hvor Folkebladet er vært. Du stiller dine spørgsmål i kommentarfeltet, og vi viderebringer dem direkte til eksperterne, som er med på live video.

Arrangementet foregår tirsdag 16. marts kl. 20, og du finder det på Folkebladets profil på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Matchbold er en stramning, men det er tæt på for VB

Annonce