Annonce
Motorsport

Forsvarende rally-mester: Det bliver tæt i toppen

Ib Kragh har umuligt ved at vurdere, hvem der vinder DM i rally. Han kører selv efter den samlede sejr, men det er ikke en fiasko, hvis det ikke lykkes. Foto: IK Rally Racing
Den forsvarende danske mester i rally, Ib Kragh, forventer en vanskelig sæson. Første afdeling køres lørdag i Tyskland - efter den er han klogere på sig selv og sin bil.

Juelsminde: Ib Kragh er så rutineret indenfor dansk rally, så der ikke er ret meget, der kan komme bag på ham længere. Men en smule sommerfugle i maven er der nu alligevel hos den forsvarende danske mester, inden første afdeling af DM køres lørdag.

Han stiller til start i en helt ny bil. En Skoda Fabia R5, og selvom producenten anses som den dygtigste i verden, når det gælder om at skrue rallybiler sammen, mangler der lidt endnu, før Ib Kragh er i fuld sync med sin nye bil.

- Vi har kørt nogle rally-sprint og sådan noget, men et DM-løb er noget ganske andet, konstaterer Ib Kragh.

Første DM-afdeling køres just syd for den dansk-tyske grænse omkring den lille by Satrup. De tyske rally-løb er kendt for sine smalle og kringlede veje, så Ib Kragh bliver kastet i ilden med sin nye bil.

- Jeg havde gerne set, at der gik et par løb, før vi blev kastet ud på de tyske veje, så jeg lige kunne lære bilen lidt bedre at kende. Det bliver ikke bedre af, at vi skal køre som de første. For så er det mig, der skal vise vejen og lægge et spor, siger Ib Kragh.

Når et løb starter, er der altid en del støv på vejene. Det bliver Ib Kragh og hans nye codriver Ditte Kammersgaard forundt at køre det støv af.

Rigtig meget er nyt. Ditte Kammersgaard er også ret ny som min codriver, og vi skal jo også lige lære hinanden at kende, når det rigtig brænder på.

Ib Kragh, forsvarende dansk rally-mester

Tæt i toppen

Kampen om det danske mesterskab bliver tæt i toppen. Ib Kragh anser brødrene Roland og Kristian Poulsen, Kim Boysen og Kenneth Madsen som ligeværdige konkurrenter til den samlede titel. De to brødre har biler, der er identiske med Ib Kraghs.

Ifølge de nye regler i dansk rally, kan den samlede danmarksmester findes i alle klasser. Det er altså ikke nødvendigvis i kongeklassen - den som Ib Kragh kører i - at den samlede vinder af DM skal findes.

- Det er umuligt at regne ud, hvem der vinder. Lad os sige, at vi fem konkurrenter i vores klasse kommer til at ligge og stjæle point fra hinanden, samtidig med at der er en i de lavere klasser, der er helt suveræn og vinder hvert løb. Så kan han ende med at vinde DM foran os andre, siger Ib Kragh.

Den erfarne kører har bøvlet med sin gearkasse inden DM1. Den var defekt, da bilen blev leveret, og derfor skiftede den gear mærkeligt. Han har dog modtaget en ny gearkasse fra Skoda, som er installeret.

- Nu kører den rigtig godt. Men jeg kommer ikke til at køre som en vild i Tyskland. Jeg tager det stille og roligt, fordi alt er så nyt, siger Ib Kragh.

Løbet i Tyskland begynder ved tolvtiden og slutter henad aften.

Annonce
Vejle For abonnenter

Vores madanmelder besøger en institution i byen: Vi kan lige så godt afsløre hemmeligheden bag Conrads' allerstørste sællert - og det er ikke bollen

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Tidligere konkurrenter slår sig sammen: Nu flytter stor forretning fra midtbyen

Navne For abonnenter

Dronning Margrethes fætter bor midt i et af de værste smitteområder: Sådan går det med grev Ingolf

Billund

Verdens største fragtfly kommer til Billund

Alarm 112

Derfor bliver politiet ved med at sende fotovogn til samme sted: 169 bilister blitzet på samme sted

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Erhverv

Endnu en af Vejles kendte pølsevogne er lukket: Her er langet ristede og hotdogs over disken i mere end 40 år

Vejle Boldklub For abonnenter

VB forstærker offensiven: Derfor ramte VB på mange parametre rigtigt

Fem gode råd til SMV'er: Sådan tager du hul på den grønne omstilling

Vejle

Skolelederlukningstruet skole trækker sig efter krisemøde: Går på pension tidligere end beregnet

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Alarm 112

Mistænksomme betjente jagtede 25-årig: Han kørte galt i kendt rundkørsel

Alarm 112 For abonnenter

Lokalt Bonnie og Clyde-par, anholdt på Uhrhøj, slap billigt: Seks kriminelle forhold endte med at være gratis

Billund

13-årig truede personalet med kniv på specialskole

Annonce