Annonce
Kultur

Fortællinger fra Højderyggen er tilbage

Lokalhistorikeren Jens Erik Pedersen med det nye eksemplar af Fortællinger fra Højderyggen. Foto: Peter Hald
Ny udgave af "Fortællinger fra Højderyggen". Seks historier om gamle og knapt så gamle dage.
Annonce

Nr. Snede: Højderyggens Lokalhistoriske Forening har udsendt den nye udgave af det lokalhistoriske årsskrift "Fortællinger fra Højderyggen". Over 102 sider er der seks beretninger fra svundne tider - men flere af fortællinger har solide tråde til nutiden.

Det gælder blandt andet historien om kunstneren Poul Schat Jacobsen, som redaktøren af årsskriftet, Jens Erik Pedersen, beretter om. Poul Schat Jacobsen var ophavsmanden til den berømte skulptur "Damen, der varmede sin ende over ilden" - som i år blev opstillet i stor størrelse i rundkørslen på Brandevej ved Nr. Snede. Men Poul Schat Jacobsen fremstillede også mange andre kunstværker og en masse gigantiske krukker, der var ret populære i 60'erne. Beretningen er krydret med flere hidtil ret ukendte billeder af Poul Schat Jacobsen og hans finurlige værker.

2019-udgaven af Fortællinger fra Højderyggen har parret Manne og Erik Østergaard Knudsen på forsiden. Billedet er med til at illustrere Manne Østergaard Knudsens fantastiske fortælling om livet på Boest-Nørregaard. Erik Østergaard Knudsen lever desværre ikke mere - han døde i 2018. Foto: Peter Hald
Annonce

Livet på Boest-Nørregaard

Et andet kulturelt indslag er skrevet af pianisten Manne Østergaard Knudsen, der beretter om et liv med sang og musik på Boest-Nørregaard sammen med ægtemanden Erik og børnene Niels og Mette (sidstnævnte er den kendte operasanger Mette Østergaard). En meget personlig beretning om et både arbejdsomt men også muntert liv med musikken og familien i centrum. Manne Østergaard Knudsen fortæller også med stor personlig styrke om ægtemandens pludselig død i 2018.

Der er fire andre beretninger om Klovborgs første friskole, Smedebæk Forsamlingshus, sandflugt i Ejstrup sogn og de gamle frysehuse - altsammen rigt illustreret med billeder.

"Fortællinger fra Højderyggen" kan købes i SuperBrugsen i Nørre Snede og i Spar i Ejstrupholm for 150 kroner. Det er også muligt at erhverve bogen hos Jens Erik Pedersen, der driver Galleri Bankgaard i Boest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce