Annonce
Egtved

Fortællinger om Robert kommer på film

Robert Jacobsen boede i en årrække i Tågelund og var ofte at finde i Egtved. Indtil flere Egtved-borgere kan stadig fortælle små sjove anekdoter om skulptøren. Nu bliver nogle af de anekdoter filmet og foreviget. Arkivfoto

Optagelser af fortællinger og anekdoter om Robert Jacobsen er i fuld gang. Fra slutningen af januar 2019 kan de ses og høres på Roberthus.

Egtved: I en årrække havde skulptøren Robert Jacobsen sit hjem og værksted på Skovgården i Tågelund. En del borgere i Egtved og omegn er derfor gennem årene stødt på kunstneren, og flere har også små anekdoter om møder med ham. En række af disse anekdoter er i øjeblikket ved at blive filmet og foreviget, så de ikke går i glemmebogen.

Det er foreningen Robert Jacobsens Venner, som er i gang med projektet, der skal være med til at hylde og mindes skulptøren, som var æresborger i den tidligere Egtved Kommune.

- Vi har i første omgang udvalgt seks personer, som har nogle spændende historier at fortælle. Planen er, at de sidste skal være optaget i starten af januar næste år, fortæller Ingeborg Matthesen, formand for foreningen.

Det professionelle hold, der står for optagelserne, går derefter igang med klipning og redigering, inden de færdige indslag forventes at være klar i slutningen af januar måned.

Annonce

Vi har i første omgang udvalgt seks personer, som har nogle spændende historier at fortælle. Planen er, at de sidste skal være optaget i starten af januar næste år.

Ingeborg Matthesen, formand for Robert Jacobsens Venner

Et hjørne i Roberthus

De små klip med Robert Jacobsen-historier vil fremover kunne opleves på en skærm på Roberthus - som jo er opkaldt efter ham selv.

- Her indretter vi et lille Robert Jacobsen-hjørne med blandt andet forskellige plakater og nogle af hans skulpturer, vi har fået samlet. På skærmen kan man klikke rundt og høre de forskellige historier, forklarer Ingeborg Matthesen.

På sigt er det også planen, at man skal kunne læse forskellige fakta om ham og hans kunst.

- Vi er bare nødt til at få optaget de forskellige historier og anekdoter nu som det første, da dem, der kender dem, er ved at være godt op i årene. Lige pludselig er de her måske ikke mere eller er ikke i stand til at fortælle historierne mere, og så er de gået tabt, siger hun.

Robert Jacobsens Venner håber desuden på sigt at få den skulptur, der lige nu står på torvet i Egtved, hvor Danske Bank tidligere lå, flyttet med op til Roberthus.

Udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati har bevilget op til 200.000 kroner til projektet med at filme og forevige de spændende anekdoter om skulptøren, som har så meget tilknytning til Egtved og omegn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Danmark For abonnenter

Landbruget, landdistrikterne og tænketank advarer: Coronakrisen vil skævvride Danmark

Annonce