Annonce
Egtved

Fortællinger om Store Robert må ikke gå i glemmebogen

Arbejdet med at filme Egtved-borgeres anekdoter om Robert Jacobsen går snarest i gang, da flere af dem, der ligger inde med sjove historier, er godt oppe i årene. Arkivfoto

Foreningen, Robert Jacobsens Venner, har fået bevilget op til 200.000 kroner til at få anekdoter og fortællinger om billedkunstneren filmet, så de kan vises i Roberthus.

Annonce

Egtved: Skulptøren Robert Jacobsen og Egtved har en ganske særlig historie. Han var æresborger i kommunen, og havde i en årrække sit hjem og værksted på Skovgården i Tågelund.

Derfor kan en del borgere i Egtved og omegn små anekdoter fra små dagligdags møder med kunstneren. Alle de små anekdoter vil foreningen Robert Jacobsens Venner gerne forsøge at samle sammen og bruge som omdrejningspunkt i en udstilling om kunstneren i Roberthus - som er opkaldt efter ham.

- Det skal ikke være en række facts om Robert Jacobsen. Det kan man finde alle steder. Vi har til gengæld noget, man ikke kan finde andre steder, fordi han har boet her. Det er fortællingerne om, hvem han var - en folkets mand - som vi vil gøre synlig igen, fortæller Ingeborg Matthesen, som er formand for Robert Jacobsens Venner.

Sådan et projekt er dog ikke gratis, og foreningen havde derfor søgt Vejle Kommune om knap 50.000 kroner til optagelse og redigering foruden en touchskærm til afspilning af videoklippene.

Annonce

Hævet ambitionsniveau

Ingeborg Matthesen fortæller, at foreningen, siden ansøgningen blev sendt, har haft et rigtig godt samarbejde med forvaltningen i Vejle Kommune, som var meget positiv overfor de grundlæggende tanker.

- Vi blev dog opfordret til at hæve ambitionsniveauet og blandt andet få lavet tingene ordentligt med professionelle optagelser i stedet for det makværk, vi selv oprindelig havde tænkt os at stykke sammen, siger Ingeborg Matthesen, som er meget glad for kommunens input.

På udvalgsmødet i udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati blev foreningens ansøgning drøftet, og her var udvalget også enigt om, at der var gode muligheder i sådan et projekt, især efter foreningen i samarbejdet med kommunens forvaltning har fået udbygget de oprindelige planer betydeligt.

- Vi har derfor valgt at afsætte op til 200.000 kroner til projektet, altså mere end fire gange det, foreningen oprindeligt havde ansøgt, for vi tror på, at det kan have en god interesse i forhold til turisme, lyder det fra udvalgsformand Gerda Haastrup Jørgensen (V).

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Udskudt halprojekt passer idémand

Annonce