Annonce
Vejle

Fortsat smitte: Tre daginstitutioner i Vejle by ramt af corona den seneste uge

Rune Asmund Sørensen, dagtilbudschef i Vejle Kommune, må konstatere, at dagligdagen i flere af de lokale daginstitutioner fortsat er berørt af coronapandemien. Foto: Mette Mørk
Tre daginstitutioner i Vejle by har sammen med den hårdtramte Krystallen i Børkop sendt børn og voksne hjem den seneste uge på grund af coronasmitte.
Annonce

Vejle: Coronapandemien fortsætter med at sætte sit præg på flere af Vejle Kommunes daginstitutioner.

Den seneste uge har fire institutioner oplevet børn eller voksne, der har testet positiv i en coronatest, og heraf ligger de tre i Vejle by.

- Selvom smittetallet i Vejle generelt er faldende, oplever vi stadig smitte blandt ansatte og børn i daginstitutionerne, konstaterer dagtilbudschef i Vejle Kommune Rune Asmund Sørensen.


Selvom smittetallet i Vejle generelt er faldende, oplever vi stadig smitte blandt ansatte og børn i daginstitutionerne.

Rune Asmund Sørensen, dagtilbudschef i Vejle Kommune


Forvaltningen foretager hver uge en optælling af, hvor mange smittetilfælde og hjemsendte børn og voksne den seneste uge har budt på, og aktuelt er det Krystallen i Børkop, der har været hårdest ramt.

Annonce

Har forlænget lukning

Som beskrevet i en anden artikel er nu både vuggestuen og børnehaven ramt, hvor i alt 14 medarbejdere er konstateret smittet med den engelske variant B117.

I første omgang blev 43 vuggestuebørn og 17 ansatte sendt hjem, og nu er også børnehaven lukket, da en ansat her er konstateret smittet med den engelske mutation. Dermed træder særlige retningslinjer i kraft, som blandt andet betyder, at de smittede skal gå i 14 dages selvisolation.

-  Tirsdag fik vi besked om, at medarbejderen i børnehaven var positiv med B117. På den baggrund har vi ud fra et forsigtighedshensyn forlænget lukningen af børnehaven resten af ugen med mulighed for nødpasning, fortæller Rune Asmund Sørensen.

Annonce

Tre institutioner ramt i Vejle

I Bullerbo i Vejle midtby blev et barn konstateret positiv onsdag i sidste uge, og barnet var sidst i institution om mandagen. Her er 11 børn og fire voksne sendt hjem som nære kontakter.

I Grønnedalen på Søndermarken blev et barn i vuggestuen konstateret smittet lørdag. Hun var sidst i institution onsdag, og her er ni børn og tre medarbejdere hjemsendt.

I Asebo i Vinding blev en medarbejder konstateret smittet lørdag. Hun havde været i institutionen hele ugen, og her er 18 børn og seks voksne sendt hjem som nære kontakter

- Vi har ikke fået besked, om nogle af de tre sidste tilfælde i Vejle er en virusvariant, siger dagtilbudschefen.

Annonce

Større fremmøde af børn

Vejle Kommune følger anbefalingen fra regeringen, som opfordrer forældre, der har mulighed for det, til fortsat at holde deres børn hjemme fra de kommunale pasningstilbud.

Sådan har det været siden årsskiftet, og i uge 3 lå det gennemsnitlige ugentlige fremmøde af børn på 70 procent.

- Der er højere end i sidste uge, hvor det var 66 procent, og det samme som i uge 1. Jeg kender ikke årsagen til udviklingen og har ikke p.t. data på, om det er en landsdækkende tendens, siger Rune Asmund Sørensen.

Der er fortsat stor forskel på fremmødet mellem institutionerne, der generelt ligger mellem 60 og 80 procent med enkelte over og under.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Vejle

Jeg var den, som først registrerede tilstedeværelsen af Danmarks største slørvinge: Mød Christian i vores serie "Mennesker"

Erhverv

Generationsskifte: Banken sprang fra i 11. time, men 23-årig landmand nægtede at opgive livet som selvstændig

Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Alarm 112

Kvinde kører spritkørsel gentagne gange - uden kørekort

Annonce