Annonce
Sport

Fortsat ubesejret: FC Fredericia rystede usikker start af sig og vandt overbevisende i Horsens

FC Fredericia gik ind til udekampen mod AC Horsens som foreløbigt ubesejrede i sæsonen. Det var første gang de to hold mødtes i ligasammenhæng siden 2016. Foto Ludvig Dittmann
Hjemmeholdet havde i den grad statistikken på sin side, da formstærke FC Fredericia søndag skulle forsøge at slå AC Horsens for første gang siden 2014. Anført af en offensiv i spillehumør lykkedes det dog gæsterne at udbygge holdets sejrsstime med et velfortjent 1-3-resultat.

Horsens: 17 point i syv kampe - den bedste sæsonstart nogensinde for FC Frederica.

Det var med dét udgangspunkt, at man søndag gik indtil lokalopgøret mod Superliga-nedrykkerne fra AC Horsens, der for en gangs skyld ikke kunne kalde sig klare favoritter mod et Fredericia-hold, der før kampen havde en målscore på 14-6.

AC Horsens havde dog op til søndagens kamp fået vendt en middelmådig sæsonstart og sejret i de seneste tre kampe.

Annonce

Fra start var det tydeligt, at FC Fredericia var oppe imod et hjemmehold, der havde i sinde at udbygge sejrsstimen og fra start havde held til at flytte spillet langt op på banen, hvor FC-forsvaret to gange inden for de første fem minutter måtte afvige med det yderste af fingerspidserne i eget felt.

Den usikre start blev tydelig, da Horsens-stikning i dybden fik Alexander Nybo til at reagere ved at spæne ud af sit mål, hvor han akkurat fik klasket bolden ud af kommunen, men i samme ombæring fældede Christian Ege, der ligeledes havde tunnelsyn på bolden.

Få minutter senere var den gal igen. Denne gang efter et hjørnespark, hvor hjemmeholdet sendte en stikning ned i frimærket, hvorfra indlægget fandt en fri Magnus Riisgaard Jensen, som uden problemer kunne stange bolden i mål. 1-0, AC Horsens - og så var kampen ligesom skudt igang.

Fredericia fik nødvendigt wake up-call

Scoringen fra hjemmeholdet skulle dog vise sig at blive det wake up-call, Fredericia-spillerne havde brug for, og selvom man stadig sled i det med at få spillet til at flyde, var der betydeligt bedre takter.

Efter 12 minutters spil kombinerede Mathias Kirkegaard og Patrick Egelund sig frem til en åben chance til sidstnævnte, der overplacerede sit skud og sendte bolden i sidenettet.

Knap fem minutter senere fik FC-spillerne noget at glæde sig over, da en stærkt spillende Valance Nambishi erobrede bolden på midtbanen, overlod den til Samson Iyede, der med indersiden sendte bolden i mål fra 25 meter.

Herfra var chanceudveksling i begge ender af banen. Først ved Horsens-debutanten Anders K. Jakobsen, der med hovedet lagde bolden tæt forbi mål. Og kort efter foran hjemmeholdets mål, hvor Nikolaj Ritter bankede bolden på overlæggeren efter flot FC-Fredericia-opspil.

FC Fredericia overlagde i perioder af første halvleg meget af spillet til AC Horsens. En formel, der har fungeret hidtil i sæsonen, når spillet ikke har kørt - og måske den rigtige strategi mod de traditionelle tophold, som man havde problemer med at finde formlen mod sidste sæson.

Noget kunne tyde på det, for det var endnu en gang det kontraspillet, der var udslagsgivende, da Patrick Egelund og Mathias Kirkegaard efter 26 minutters spil igen bragte bolden hurtigt fremad og fik sidstnævnte på skudhold.

Her satte Kirkegaard sikkert kuglen i kassen til 1-2. En stilling, der holdt til pausefløjt.

Annonce

Organisationen holdt stand

I anden halvleg gentog historien fra første halvleg sig, idet det var AC Horsens, som kom bedst fa start - med et skud på stolpen og en chance i feltet til følge.

Med 49 minutter på kampuret havde Mathias Kirkegaard tilsyneladende set nok. Fra en position midt på banen - hængende de to forreste angribere - rundede han kvikt sin direkte modspiller med en skarp førsteberøring og førte bolden op i AC Horsens-feltet.

AC Horsens-FC Fredericia

1. division

Mål: Magnus Riisgaard Jensen (6.), Samson Iyede (16.), Kristian Krikegaard (26., 49.).

Advarsler: Valance Nambishi (44.)

AC Horsens: Matej Delac, James Gomez, Malte Kiilerich, Magnus Jensen, Mikkel Lassen, Janus Drachmann, Jonas Gemmer, Thomas Santos, Lirim Qamili, Casper Tengstedt, Anders K. Jacobsen.

FC Fredericia: Alexander Nybo, Nicolaj Ritter, Erik Nissen, Jeppe Gertsen, Christian Ege (Oliver Olsen, 54.), Alexander Jensen, Valance Nambishi, Mathias Kristensen (Christian Tue Jensen 17.), Patrick Egelund (Anders Holvad 54.), Kristian Kirkegaard, Samson Iyede (Mikkel Basse 74.).

Dommer: Sebastian Friis Aagerup

Et kikset et-to-spil med Samson Iyede senere havnede bolden igen hos Kirkegaard, der fladt sendte bolden ind i det lange hjørne til 1-3.

Hjemmeholdet gik herefter over til det spil, der førhen har været synonymt med de gulklædte -de høje, lange bolde, og det var netop en lang diagonalpasning, der efter 55 minutter dumpede ned for fødderne af Larim Quamili i Fredericias felt.

Alexander Nybo afværgede dog faren, men måtte ud i en stor fodparade for at stoppe Quamilis afslutning.

Trods flere tilnærmelser fra hjemmeholdet, holdt organisationen dog stand for FC Fredericia, der selv spillede sig frem til sporadiske chancer.

Dermed udbyggede FC Fredericia sin sejrsstime og rekord i NordicBet Ligaen, der nu lyder på seks sejre og to uafgjorte kampe. Sejren gør samtidig, at Fredericia foreløbig indtager ligaens førsteplads foran FC Helsingør, der har spillet en kamp mindre.

Netop FC Helsingør bliver næste opgave for FC Fredericia 17. september på hjemmebane.

Se videoanalysen fra kampen herunder:

Annonce
VEJLE For abonnenter

Heidis bryllupsgave var en rød knallert: Mød sko-sælgeren, der elsker at få Vejle til at 'smage dansk'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Vejle For abonnenter

Så faldt hammeren: Ekskluderede medlemmer af Vejle Motorbådklub har fået deres dom - 'nu er de værste smidt ud'

Alarm 112

Polske nummerplader sporløst forsvundet: 'Det er nok ikke den bedste idé, hvis man vil begå indbrud'

Børkop For abonnenter

Christina og Louise er jævnaldrende frisører: Og derfor er deres nye salon atypisk

Alarm 112

Hvad sker der for cykelbjerget? Hvis du har mistet din cykel, er det nok en god idé at runde rasteplads

Vejle For abonnenter

Personalemangel får restauratør til at trække stikket og koncentrere sig om sin restaurant i Vejle: 'Vi er tvunget til at stjæle folk fra hinanden'

Vejle Boldklub

Inden VB's nøglekamp mod Viborg: Så tæt er anføreren på comeback

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Så er det en kendsgerning: Skole har købt naboskolen af splittet Vejle Byråd - fremtrædende socialdemokrat blev sendt uden for døren

Kultur For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Billund For abonnenter

Per Langvad nåede ikke at høre klokkespillet i Grindsted Kirke: Døde efter blot tre ugers kræftsygdom

Vejle For abonnenter

VB'eren Kim Elgaard blev snydt, så vandet drev, og måtte flygte fra Maldiverne midt om natten: Nu er han efterskolelærer og vil udbrede nyt boldspil

Erhverv For abonnenter

Snavs i kølere og beskidt gulv: SuperBrugsen indkasserer sur smiley og bøde

Annonce