Annonce
Give

Forundersøgelse af motorvej ved vejs ende efter to år - men offentligheden må ikke læse med endnu

Hærvejsmotorvej skal - hvis den kommer - aflaste E45.
Med et budget på cirka 25 millioner kroner har eksperter og teknikere fra Vejdirektoratet i et par år arbejdet med en såkaldt forundersøgelse af en mulig motorvej mellem Give over Viborg til Hobro. Det er nu op til den socialdemokratiske regering at beslutte, hvad den skal bruges til.

Viborg: Konsulenter uden tilknytning til Vejdirektoratet gransker i disse måneder den såkaldte forundersøgelse af en mulig motorvej mellem Give over Viborg til Hobro. Direktoratet er sådan set færdig, men offentligheden får ikke resultaterne af undersøgelsen at se, før denne granskning er afsluttet, og faktisk ikke før den nye socialdemokratiske regering beslutter sig derfor.

Det er status på det arbejde, som Vejdirektoratet begyndte på for cirka to år siden.

- Man kan sige, at vi er i proces. Alle projekter, der koster over en kvart milliard kroner, skal undersøges af eksterne konsulenter, der blandt andet kigger på miljøforhold og trafikale spørgsmål, siger controller Ronni Melin Grønsund, Vejdirektoratet.

På Vejdirektoratets hjemmeside har man i lang tid kunnet læse, at forundersøgelse ville være færdig i "...sommeren 2019..."

- Jeg forventer stadig, at vi er klar med udgangen af august, men som alle jo ved, at vi fået en ny regering, og endnu ved vi ikke, hvordan den vil forholde sig. Det er op til regeringen at beslutte, hvornår undersøgelsen skal offentliggøres, siger Ronni Melin Grønsund.

En forundersøgelse rummer forskellige muligheder for vejføringen, der - hvis den overhovedet kommer - bliver en del af Hærvejsmotorvejen. Flere linjeføringer på strækningen mellem Hobro over Viborg til Haderslev har været i spil. I første omgang drejede det sig blandt andet om, hvorvidt vejen skal gå fra Viborg via Pårup og sydpå til Give, eller om vejen skulle en tur omkring Herning.

Senere blev direktoratet også pålagt at undersøge, hvordan motorvejen kan gå fra Viborg til Silkeborg og videre sydpå. Hvis den strækning anlægges, vil den forbinde Viborg og Aarhus med motorvej. Omvendt vil den forlænge vejen videre sydpå mod trekantsområdet og den dansk-tyske grænse.

Sideløbende med forundersøgelsen af strækningen mellem Hobro og Give har Vejdirektoratet også arbejdet med en såkaldt VVM-redegørelse af strækningen mellem Give og Haderslev. En VVM-redegørelsen er en noget mere tilbundsgående undersøgelse.

Dette arbejde er ligeså langt som forundersøgelsen videre nordpå. Begge undersøgelser forventes at blive offentliggjort på samme tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Optimisten fra Vejle: Det ligger til mig

Annonce