x
Annonce
Billund

Forvaltninger skal arbejde sammen om unge

Strategien for ungeindsatsen lægger op til et styrket samarbejde mellem forvaltningerne og til, at kontrakten med Headspce forlænges. Arkivfoto: Andreas Bjerre

De politiske udvalg har set på den fremtidige ungeindsats. Målet er, at afdelinger bliver bedre til at arbejde sammen, så det er hele familien og ikke den enkeltes personnummer, der afgør, hvad der skal ske.

Billund Kommune: Én forvaltnings arbejde skal ikke spænde ben for en andens. Det fastslår formand for social- og sundhedsudvalget, Ruth Lauridsen (V), efter at udvalgene har set på den fremtidige ungeindsats i kommunen.

Arbejdsmarkeds-, social- og sundheds- og børne- og kulturafdelingerne skal således blive bedre til at samarbejde, så det er den hele familie, der kommer i centrum - frem for den enkeltes personnummer.

- Det er rigtig svært, for lige nu er der en sagsgang i forhold til et personnummer, hvor man skal være meget mere obs på, hvad der er af tiltag for et andet familiemedlem i en anden forvaltning - så handleplanerne ikke spænder ben for hinanden, forklarer Ruth Lauridsen.

På området er der lavet en rapport, der giver et overblik over områdets tilbud, men indtil videre må udvalgene afvente regeringen, der også er på vej med et udspil.

- Vi bliver nødt til at klappe hesten lige nu, for vi har arbejdet sideløbende på det samme som regeringen. De forventes at have noget klar efter sommerferien, siger Ruth Lauridsen, der er lidt ærgerlig over, at der er blevet lavet en rapport.

- Vi kunne godt have sparet de penge, men det er svært at undgå. Vi kan ikke vide, hvad regeringen kommer med.

Annonce

"Sammen finder vi ud af det" har vist sig at være sværere, end vi troede. Der er stadig meget silotænkning.

Gitte Ottosen (S), formand for beskæftigelsesudvalget

Ungeindsats - strategi i høring

Strategi for ungeindsatsen lægger blandt andet op til at forlænge samarbejdet med Headspace til 2020. Målet er blandt andet, at færre unge debuterer på uddannelses- eller kontanthjælp og at antallet af unge, der får en ungdomsuddannelse forbliver på landsgennemsnittet, altså 95 procent.

Høringssvar skal afgives inden den 17. maj.

490.000 kroner for rapport

Den rapport Ruth Lauridsen sigter til, er KORA-rapporten Analyse af ungeindsatsen i Billund Kommune.

Gitte Ottosen (S), formand for beskæftigelsesudvalget er enig i, at kommunen har brugt mange penge på en rapport, som var meget lidt konkret.

-KORA-rapporten giver et overblik over de forskellige tilbud til de unge. Men der var ingen konkrete forslag, så i mit arbejde som politiker synes jeg, at den var knap så anvendelig, siger hun. Hun håber også, at politikerne med den nye strategi, der nu sendes i høring, sender et klart signal om, at man ikke ønsker silotænkning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce