Annonce
Erhverv

Fotograf trues af konkurs: Hjælpen går for langsomt

- Jeg burde have kastet håndklædet i ringen for et par måneder siden og sagt; det er bare ærgerligt, men jeg kæmper stadig for min virksomhed, medarbejdere og kunder, siger Morten Elsborg, som er hårdt presset af coronakrisen. Foto: Morten Elsborg
Morten Elsborg fra Vejle kan ikke se andre udveje end at dreje nøglen om på sin virksomhed, hvis han ikke snart får penge fra corona-hjælpepakken.
Annonce

Vinding: Bryllupsfotograf Morten Elsborg er hårdt presset af, at han endnu ikke har modtaget corona-kompensation for de faste udgifter i virksomheden "Forevig Mindet".

Han søgte penge fra hjælpepakken sidst i juni. Allerede her var pengene tiltrængt, men halvandet måned efter venter virksomheden stadig.

- Vi har skubbet nogle af vores faste udgifter. Vi er for eksempel bagud med at betale husleje, og vi kan ikke bruge penge på marketing. Virksomheden er nærmest gået i stå. Vi havde brug for pengene for måneder siden, og det er ingen hjælp, hvis de kommer for sent, siger 32-årige Morten Elsborg.

Hvis ikke han modtager kompensation inden udgangen af september, har han svært ved at se, hvordan virksomheden kan overleve.

- Jeg vil rigtig gerne holde gang i min virksomhed, fordi jeg er forpligtet både over for mine medarbejdere, men også over for de brudepar, der har forudbetalt bryllupper. Jeg vil have det skrækkeligt med, hvis vi går konkurs, og deres penge er væk, siger Morten Elsborg.

Hvis virksomheden går konkurs, siger han, at han vil stadig vil forpligte sig til at fotografere de brudepar, der har betalt.

- Jeg er klar på at leve på en sten, så mine kunder får det, de skal have, siger han.

Annonce

Har ikke sparet op til krise

Tæppet blev revet væk under "Forevig Mindet" i marts, hvor regeringen lukkede landet ned på grund af coronapandemien. Bryllupper blev udskudt på stribe. Også selvom vordende brudepar havde forudbetalt første rate, var det ikke nok til at dække omkostningerne, fortæller Morten Elsborg.

- Vi havde da regnet med, at pengene kom langt hurtigere, når vi fik en revisorerklæring, der netop skulle gøre sagsbehandlingen hurtigere. Selv revisoren har vi ikke kunne betale ud. Vi mangler en tredjedel af vores afdrag. Det er til grin, at det går så langsomt. Det kan få store konsekvenser for os mindre virksomheder, siger han.

Morten Elsborg fortæller, at han ikke har sparet op i virksomheden til at stå imod sådan en krise. I januar valgte han at rykke virksomheden fra et hjemmekontor ud til et kontorfællesskab på Ladegårdsvej 16 i Vinding.

Han købte nye kontormøbler, grej og fik også en husleje.

- Set i bagklogskabens lys var det måske ikke den bedste idé. Jeg brugte de penge, jeg havde i virksomheden til at etablere virksomheden. Men ingen kunne have forudset dette, siger Morten Elsborg.

Annonce

Venter på redning

Ifølge Morten Elsborg kan pengene fra hjælpepakken blive en redning. Erhvervsstyrelsen har skrevet til ham, at årsagen til den længere ventetid kan være, at der er behov for yderligere oplysninger eller dokumentation, før der kan træffes afgørelse.


Vi har ikke råd til at vente meget længere.

Morten Elsborg, bryllupsfotograf og ejer af "Forevig Mindet"


Og der kan gå op til 30 dage, hvis ansøgningen er sendt for nylig, før Morten Elsborg bliver kontaktet.

- Jeg ville da ønske, at de ville udbetale pengene først, og så sagsbehandle efter, som de har gjort med nogle virksomheder, som har søgt om lønkompensation. Men vi har jo heller ikke fået nogen garanti for, at vi får hjælp. Vi har ikke råd til at vente meget længere, siger han.

Erhvervsstyrelsen kan ikke udtale sig om den enkelte sag, oplyser styrelsen til avisen.

Erhvervsorganisationen for små og mellemstore virksomheder, SMVDanmark har tidligere talt for, at straksudbetaling skal gælde samtlige hjælpepakke-ordninger. Netop, fordi SMVDanmark har erfaret, at medlemmerne venter for længe på udbetaling og derved mangler likviditet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce