Annonce
Hedensted

Fotos, video og personlige beskeder - nyt firma satser på at holde fast i minderne

Susanne Svenningsen har åbnet firmaet "Susannes Smil". Her sætter hun videohilsner, fotos og personlige beskeder sammen i en bog. Foto: Michael Svenningsen
Susanne Svenningsen har netop åbnet firmaet "Susannes Smil". Her sætter hun videohilsner, fotos og personlige beskeder sammen i en bog. Meningen er at opfordre familiemedlemmer til at lave et personligt minde til hinanden.
Annonce

Hedensted: Måske er man stødt på Susanne Svenningsen før - enten på bogform eller rundt i byen.

Den i dag 49-årige kvinde er født og opvokset i Hedensted og udgav sidste år bogen "Individualisternes Land" - en bog, hvor Susanne Svenningsen forsøger at inspirere sine medmennesker til at stoppe op i en travl hverdag og mærke efter, om vi har fået os indrettet, så der både er livskvalitet og luft til at være til stede for sig selv og sine omgivelser.

Nu har Susanne Svenningsen så besluttet sig for at tage endnu et karrierespring og åbne firmaet "Susannes Smil". Her står hun for, med særligt fokus på den ældre generation, at lave personlige mindebøger med billeder, historier og videoklip.

Om sit nyeste tiltag fortæller hun:

- Oftest sidder vi og kigger billeder af vores familie. Men hvorfor ikke vende det rundt og få lavet en bog med billeder og videoklip af sig selv - som en gave til sine kære og nærmeste, så de har et evigt minde om en, når man ikke selv er her mere.

Hvis bare jeg selv havde haft noget så personligt og konkret at kunne tage frem, da jeg mistede mine forældre, så havde afsavnet til dem været bare en lille smule lettere at være i.

Susanne Svenningsen

Annonce

Personligt og konkret

Meningen er, at Susanne Svenningsen tager en snak med de, der gerne vil have lavet en bog, knytter kommentarer til udvalgte billeder og laver nogle videoklip, hvor kunden eksempelvis får lov at fortælle om nogle situationer og begivenheder, der betyder noget særligt for dem.

Man kan også vælge at få sat andre ting ind i albummet, avisklip - der måtte betyde noget, eller tegninger og lignende.

- Hvis bare jeg selv havde haft noget så personligt og konkret at kunne tage frem, da jeg mistede mine forældre, så havde afsavnet til dem været bare en lille smule lettere at være i, siger hun.

Susanne Svenningsen har mistet begge sine forældre, først sin far i 2007 og for fem år siden sin mor.

- Da far døde, havde jeg fuld gang i min karriere. Men hans pludselige farvel fik mig til at stoppe op, og jeg besluttede mig for at revurdere mit liv, trække stikket og blive hjemmegående med fokus på min familie og børn for at få mere kvalitet ind i mit liv, fortæller hun.

Efter sin bogdebut er Susanne Svenningsen nu parat til at træde helt ind på arbejdsmarkedet igen - børnene er blevet store, og for Susanne Svenningsen giver det derfor igen mening at give mere slip på de daglige gøremål i hjemmet på Heegårdsvej til fordel for firmaet, der også er hjemmebaseret.

- Firmaet virker som en naturlig ting at kaste sig over. Det giver mening for mig - og for min egen fortælling, siger Susanne Svenningsen.

Næste skridt er nu at opbygge en solid kundegruppe. Her regner Susanne Svenningsen med at rette henvendelse til foreninger, hvor hun ved, der færdes en del seniorer, blandt andet vil hun henvende sig til Ældre Sagen for at høre, om det er muligt at komme og præsentere sig ved et af deres arrangementer.

For at kunne vise eksempler til kunderne har Susanne Svenningsen selv været i gang med at lave en mindebog. Bogens videoklip bliver aktiveret via en QR-kode, og bøgerne kan vælges i to udgaver, 30x30 cm og i 42x30 cm.

Selvom Susanne Svenningsen primært henvender sig til ældre, er det også muligt for alle andre at få lavet bøger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sovende bilist anholdt

Vejle

Vejlensere: Prisen på elbiler skal ned

Annonce