Annonce
Alarm 112

Frække tyve skar to huller i loftet og stak af med værktøj - der var ellers sat et ekstra gitter op

Selvom virksomheden på Industrivej havde sikret sine loftsvinduer med et jerngitter efter et indbrud i foråret, formåede indbrudstyvene alligevel at komme ind i bygningen. Denne gang ved at skære hul i loftet. Genrefoto: Johan Gadegaard
Selvom det er fristende at lade vinduer og terrassedøre stå på klem i sommervarmen, opfordrer Sydøstjyllands Politi til, at man lukker og låser, så snart man bevæger sig udenfor.

Vejle: Værktøjs- og kemi-virksomheden Blite A/S, der ligger på Industrivej i Vejle Nord, havde ellers opjusteret sikkerheden efter et indbrud i foråret.

Dengang skruede indbrudstyve to loftsvinduer af og kom ind på lageret ad den vej. Derfor har man siden forsøgt at dæmme op for uvelkomne gæster ved at sætte et metalgitter op foran selvsamme vinduer.

Det stoppede imidlertid ikke de ukendte gerningsmænd, der mellem klokken 23.00 onsdag og 05.30 torsdag tiltvang sig adgang ved at skære hul i loftet.

Annonce

Sydøstjyllands Politi oplyser, at der var skåret to huller med målene 40 gange 60 centimeter: Nok til, at tyvene kunne række ned og stjæle 10 værktøjskasser af mærket Milwaukee.


Vi ser rigtig mange af dem her, hvor folk sidder i haven, og gerningsmændene så smutter ind modsat - ad et bryggers eller en terrassedør. Selv om det varmt, skal man huske at låse.

Mikkel Ross, vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi


De foreløbige undersøgelser viser dog ikke, hvilket værktøj gerningsmændene har brugt til at skære hul i loftet, ligesom det endnu er usikkert, om der er stjålet andet fra lageret.

Samme form for dristighed viste den gerningsmand, der mellem onsdag eftermiddag og torsdag formiddag gennemrodede en villa på Hasselvang i Børkop.

Her kom tyve ind ad en terrassedør, som stod på klem i sommervarmen, og stjal blandt andet et smykkeskrin, marguerit-halskæder, guldringe, flere sølvskeer og -gafler, en vielsesring med indgraveringen "EKL" og seks flasker Amarone-rødvin.

Fra politiet lyder opfordringen, at man - uanset sommerheden - sørger for altid at lukke og låse døre og vinduer. Hvad enten man sætter sig i haven eller kortvarigt forlader sin bolig.

- Vi ser rigtig mange af dem her, hvor folk sidder i haven, og gerningsmændene så smutter ind modsat - ad et bryggers eller en terrassedør. Selv om det varmt, skal man huske at låse, og der findes jo sikringsbeslag til vinduer, hvor de kan være åbne, men sikrede samtidig, siger vicepolitiinspektør Mikkel Ross.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sæsonens første sejr: Den skal være springbræt for os

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Alarm 112

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce