Annonce
Alarm 112

Frække tyve skar to huller i loftet og stak af med værktøj - der var ellers sat et ekstra gitter op

Selvom virksomheden på Industrivej havde sikret sine loftsvinduer med et jerngitter efter et indbrud i foråret, formåede indbrudstyvene alligevel at komme ind i bygningen. Denne gang ved at skære hul i loftet. Genrefoto: Johan Gadegaard
Selvom det er fristende at lade vinduer og terrassedøre stå på klem i sommervarmen, opfordrer Sydøstjyllands Politi til, at man lukker og låser, så snart man bevæger sig udenfor.

Vejle: Værktøjs- og kemi-virksomheden Blite A/S, der ligger på Industrivej i Vejle Nord, havde ellers opjusteret sikkerheden efter et indbrud i foråret.

Dengang skruede indbrudstyve to loftsvinduer af og kom ind på lageret ad den vej. Derfor har man siden forsøgt at dæmme op for uvelkomne gæster ved at sætte et metalgitter op foran selvsamme vinduer.

Det stoppede imidlertid ikke de ukendte gerningsmænd, der mellem klokken 23.00 onsdag og 05.30 torsdag tiltvang sig adgang ved at skære hul i loftet.

Annonce

Sydøstjyllands Politi oplyser, at der var skåret to huller med målene 40 gange 60 centimeter: Nok til, at tyvene kunne række ned og stjæle 10 værktøjskasser af mærket Milwaukee.


Vi ser rigtig mange af dem her, hvor folk sidder i haven, og gerningsmændene så smutter ind modsat - ad et bryggers eller en terrassedør. Selv om det varmt, skal man huske at låse.

Mikkel Ross, vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi


De foreløbige undersøgelser viser dog ikke, hvilket værktøj gerningsmændene har brugt til at skære hul i loftet, ligesom det endnu er usikkert, om der er stjålet andet fra lageret.

Samme form for dristighed viste den gerningsmand, der mellem onsdag eftermiddag og torsdag formiddag gennemrodede en villa på Hasselvang i Børkop.

Her kom tyve ind ad en terrassedør, som stod på klem i sommervarmen, og stjal blandt andet et smykkeskrin, marguerit-halskæder, guldringe, flere sølvskeer og -gafler, en vielsesring med indgraveringen "EKL" og seks flasker Amarone-rødvin.

Fra politiet lyder opfordringen, at man - uanset sommerheden - sørger for altid at lukke og låse døre og vinduer. Hvad enten man sætter sig i haven eller kortvarigt forlader sin bolig.

- Vi ser rigtig mange af dem her, hvor folk sidder i haven, og gerningsmændene så smutter ind modsat - ad et bryggers eller en terrassedør. Selv om det varmt, skal man huske at låse, og der findes jo sikringsbeslag til vinduer, hvor de kan være åbne, men sikrede samtidig, siger vicepolitiinspektør Mikkel Ross.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Derfor er det vigtigt, at VB fik sit første point

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stopper i politik: Den squaredansende tømrer takker af

Erhverv For abonnenter

Efter deltagelse i Løvens Hule: Mutebox trodser 2020-rutchebanetur og runder millionen

Erhverv

Bank undrer sig: Flere kontanter er i omløb selv om færre hæver penge

Vejle Boldklub

VB-træneren tilfreds med uafgjort mod mestrene: Fremgangen fortsætter

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB's brasilianske troldmand var den bedste mod Brøndby - flere gjorde det godt

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Indbrudstyv blev genkendt i Vejles bycentrum

Vejle Boldklub

Se højdepunkterne: VB overkom chokstart og hentede fortjent point mod mestrene i vild kamp

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Hedensted For abonnenter

To haveejere går hver sin vej til biodiversitet: Det værste er haver kun med græs

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Annonce