Annonce
Danmark

Frækt undertøj og sexlegetøj: Din computer afslører dine gaveideer

Undertøj til lillemor kan blive afsløret af din computer før tid. Foto:Preben Madsen/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Har du tænkt dig at overraske din udkårne i julen med for eksempel frækt undertøj eller noget sjovt til soveværelset, så pas på. Overraskelsesmomentet kan ødelægges, da reklamer på nettet kan afsløre dig.
Annonce

Det er vel nok de færreste, som synes, at den bedste gave er den, de kender på forhånd. Men det kan blive en realitet i parforholdet, hvis man deles om computeren eller ipad'en derhjemme. Søger man på en given vare, så spolerer computeren overraskelsesmomentet, hvis ikke man passer på.

Derfor kan gaven til lillemor med frækt undertøj eller noget sjovt til soveværelset pludselig ende med at blive en fuser.

- Når vi handler på nettet, sporer hjemmesider hvert et klik i håb om at kunne vise os et tilbud, vi vil kunne lide. De beslutter, hvad de vil vise os baseret på det, vi har kigget på. Så hvis du leder efter en spillekonsol, vil du begynde at se reklamer for konsoller og lignende gadgets og produkter, siger Daniel Markusson, digital privatlivsekspert hos NordVPN

Et er, hvis man bruger den samme enhed i familien, men selv med fælles wi-fi-netværk kan der opstå reklamer for de planlagte indkøb, som andre i familien har søgt på.

- Bare ved at starte en søgning eller en URL med de samme bogstaver kan være nok til at afsløre dig. Dine likes på Facebook eller andre sociale medier vil vise alle, hvilke firmaer du følger. Hvis modtageren af gaven er på din venneliste, vil han eller hun muligvis få nys om de gaver, du kigger på, siger Daniel Markusson til NordVPN.

NordVPN, som er en international virksomhed, der krypterer internettrafik og beskytter online identitet, har samlet en række forslag til, hvordan du undgår den uheldige situation, der kan afsløre gaveplaner til ens kære i juletiden som eksempelvis en ny boremaskine eller noget i den mere kuriøse ende såsom sexlegetøj eller lingeri.

Annonce

Se hvad du kan gøre

  • Slet din søgehistorik: Først og fremmest er det en god idé at slette søgehistorikken. De fleste browsere lader dig slette hele din søgehistorik eller historikken fra din nuværende session.
  • Brug inkognitotilstand: Når man er i inkognito, tillader ens internetbrowser, at man surfer anonymt. Det betyder, at cookies og søgehistorik ikke gemmes.
  • Undgå at bruge sociale medier: NordVPN forklarer, at nogle firmaer kommer med særlige tilbud på de sociale medier, og derfor skal man undgå at trykke på særlige tilbud, der leder en videre mod en hjemmeside, da det vil sætte sine spor.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce