Annonce
Kultur

Fra 500 til 1000 publikummer: Jubel i vikingelejren

Sidst vikingerne var på scenen var i 2019 - så der er ekstra glæde over, at årets stykke Krakes Kæmper nu må afvikles for 1.000 tilskuere. Foto: Frank Cilius
Den yderligere genåbning har fået humøret til at stige i vikingelejren. Det udendørs forsamlingsforbud hæves 1. juli til 1.000 mennesker. Det passer som fod i hose, da Krakes Kæmper har premiere den 2. juli.

Jels: - Nu slipper vi for at fægte med mundbind, griner en glad formand for Jels Vikingespil, Janus Lynggaard.

- Spøg til side, men med den yderligere genåbning slipper vi for krav om mundbind og visirer, fortsætter han.

Med det nye forsamlingsforbud må der til årets forestillinger være 1.000 publikummer på friluftsscenen, og rent økonomisk gør det en væsentlig forskel for vikingerne.

Annonce

- Vi arbejder på at komme tæt på at sælge 1.000 billetter hver aften samtidig med, at vi sikrer afstand mellem de forskellige grupper. Lykkes det, betyder det også, at vi bedre kan tjene overskuddet selv fremfor at skulle modtage støtte, forklarer vikinge-formanden.

Valhal åbner

De nye restriktioner betyder også, at dørene bliver slået op til Valhal.

- Det bliver jo ikke, som det plejer at være med dans og orkester. Vi forsøger at lande noget, der ligner et pub- eller cafémiljø - måske med en DJ. De første to weekender skal vi lukke klokken 24, men den sidste weekend kan vi holde åbent til klokken 2, fortsætter Janus Lynggaard.

Valhaltorvet kommer også til at summe af liv, og i år kommer der udefilialer fra boderne på torvet.

Billetsalget er godt i gang til Krakes Kæmper, og Janus Lynggard er ikke bekymret for at udmeldingen om det hævede forsamlingsforbud kommer for sent for publikum.

- Vi plejer at have det største billetsalg i sidste halvdel af juni og i løbet af juli. Selvfølgelig kommer vi ikke op på 1.000 billetter hver aften, men jeg håber, at vi kan lande på et samlet antal gæster på 18.000-19.000, siger han.


Det er ikke fordi, vi ikke har prøvet at optræde for så få mennesker. Bundrekorden var i 1991, hvor der kun var 131 tilskuere. Men det er altså sjovere at optræde for flere - så det hele har lige fået et ekstra løft.

Janus Lynggaard


Det er ikke kun rent økonomisk, at det hævede forsamlingsforbud vækker glæde.

- Det er ikke fordi, vi ikke har prøvet at optræde for så få mennesker. Bundrekorden var i 1991, hvor der kun var 131 tilskuere. Men det er altså sjovere at optræde for flere - så det hele har lige fået et ekstra løft, lyder det fra formanden for Jels Vikingespil.

Skuespillerne i årets stykke er i fuld gang med at øve, og de populære fægtescener øves de næste to søndage under instruktion af David Owe.

Hvis man har lyst til at lægge vejen forbi, så foregår det i tidsrummet 12-16.

Krakes Kæmper

Jels Vikingespil har premiere på forestillingen, Krakes Kæmper, fredag den 2. juli 2021.

Forestillingen opføres hver aften kl. 20.00 til og med den 18. juli (søndag den 4. juli spilles der kun kl. 16, og søndag den 11. juli er der ingen forestilling).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vejle-rytter kæmper for prof-kontrakt

Alarm 112 For abonnenter

Mor til krænket dreng: Min søn kom og fortalte, at der var blevet pillet ved ham...

Annonce