x
Annonce
Give

Fra bosnisk flygtning til fuldt integreret jurist og byrådspolitiker

Azra Hasanbegovic holder den 11. marts om aftenen foredrag under temaet "At komme videre" i Ikærhallens cafeteria om sit liv som bosnisk flygtning i Danmark Foto: Mette Mørk
En række humanitære foreninger inviterer den 11. marts til gratis foredrag med cand. jur. og byrådspolitiker Azra Hasanbegovic, der fortæller om sit langt fra uproblematiske liv bosnisk flygtning i Danmark.

GIVE: Det er Ikærhallens Cafeteria, der lægger lokaler til, når den nuværende byrådspolitiker og indehaver af Konsulenthus Azra Vitalkom, cand. jur. Azra Hasanbegovic onsdag aften 11. marts afholder sit foredrag 'At komme videre'.

Foredraget handler om Azra Hasanbegovics liv i Danmark som flygtning fra Bosnien-Hercegovina. Det var krigen i det tidligere Jugoslavien, der sendte Azras familie på flugt som 34-årig, og hun erindrer stadig den første tid i Danmark i et for hende totalt fremmed land.

- Det var en tid med en kæmpestor sorg i sjælen og identitetstab, fremmedgørelse og forvirring. En smertefuld tid med skuffelser, uvished og ensomhed, fortæller Azra Hasanbegovic.

Hun kæmpede sig heldigvis gennem alle disse udfordringer og Azra gennemgik hele det menneskelige følelsesregister for at komme videre. Hun etablerede sig i det danske samfund, tog en uddannelse og fik job. I dag har hun hjulpet sine børn godt på vej i livet.

- Det lykkedes for mig at opbygge relationer og at komme videre og starte på ny. Og hvilke hemmeligheder ligger så bag dette? Ja, det er noget af det, jeg vil komme ind på i mit foredrag, fortæller Azra Hasanbegovic.

Det er Lions Club, Røde Kors, Rotary, Red Barnet, Inner Wheel, Y's Men's Club, Dansk Flygtningehjælp og FrivilligCenter Give, der står bag arrangementet.

Der kan købes øl, vand, vin og kaffe til foredraget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter udbrud af corona på plejehjem: - Vi gør alt for at passe på beboere og medarbejdere

Vejle

Efter corona-udbrud på plejehjem i Vejle: 11 beboere er lige nu i isolation

Vejle

Rødkilde-student tog til USA for at forske i kræft - nu er han havnet midt i corona-orkanen

Annonce