x
Annonce
Erhverv

Fra Brande til Vejle: Flemming mangler plads til mere gris

Efter uge 43 opjustres antallet af medarbejdere i produktionen hos Nørmark Food. Julen er sæson for røget bacon, skinke og hamberrug. Flemming Nørmark Jakobsen, direktør for Nørmark Food i 13 år, forventer at sælge 400 ton røget kød i december. Foto: Mette Mørk
Det er 10 år siden, at virksomheden Nørmark Food slog sig ned i Vejle. Her ryges 2500 ton svinekød om året.

Nørremarken: Medarbejderantallet voksede og navnet blev et andet.

For ti år siden rykkede Nørmark Food til Vejle.

Flemming Nørmark Jakobsen købte virksomheden for 13 år siden. Dengang hed det Brande Røgeri og lå i Brande, hvor de lejede lokaler blev for små. I 2010 flyttede Flemming Nørmark derfor virksomheden til Englandsvej 7 for at få mere plads.

Lokalerne husede før et fiskerirøgeri, og Flemming Nørmark Jakobsen tog derfor glædeligt imod røgeriets to røgovne magen til den Nørmark Food flyttede ind med.

I Vejle fordoblede virksomheden medarbejderantallet fra 10 til 20 ansatte, og virksomheden skiftede navn til Nørmark Food.

- Vi vil gerne tilbyde vores kunder andet end røgvarer, og vi begyndte at producere af krydrede og marinerede kødprodukter, og jeg synes ikke længere, at navnet Brande Røgeri passede til os. Jeg har opkaldt virksomheden efter mit mellemnavn, men det passer også godt, vi ligger på Nørremarken, siger Flemming Nørmark Jakobsen, direktør og ejer af Nørmark Foo

Annonce
350 kilometer net vikler Nørmark Food årligt om hamburgerryg. Det er nok til net til at løbe fra grænsen og op til Skagen. Foto: Mette Mørk

Den travle tid

Nørmark Food løber en travl tid i møde.

Op til jul og nytår er efterspørgslen på røget bacon, skinke og hamburgerryg dobbelt så stor som en gennemsnitlig måned. Virksomheden forventer at ryge 400 ton kød i december, og det begynder at knibe med plads, fortæller direktør og ejer af Nørmark Food.

- Da kunderne i højere grad er begyndt at bruge os som lager og kommer med hver deres slags kasser, skal vi tænke meget i logistik. Vi mangler noget plads. Vi vil gerne være kendt for, at vi hurtigt kan levere. Hvis en kunde ringer til os om tirsdag middag, er vi i stand til at levere dagen efter, siger Flemming Nørmark Jakobsen.

Direktøren planlægger derfor næste år at sende en ansøgning af sted til kommunen, hvor i virksomheden vil bede om love til at udvide på Englandvej 7.

2500 ton røgprodukter

Årligt producerer virksomheden omkring 2500 ton røgprodukter. Svinekødet køber Nørmark Food fra danske og tyske slagterier, som sørger for at udskæringerne.

Nørmark Food ryger svinekødet med flydende røg, som virksomheden køber hjem fra USA.

- Det er en teknologi, som gør, at vi har reduceret tjæreindholdet i røgen, og derved er den mindre sundhedsskadelig. Vi bruger også teknologien, fordi den giver et mere ensartet resultat i hver rygning, da den indeholder færre tjærepartikler, er det også lettere for os at rengøre ovne og udstyr efter rygning, siger Flemming Nørmark Jakobsen.

Hamburgerryg føres gennem et rør, hvor det formes rundt. Derefter ryger det i net. Foto: Mette Mørk
Kødet tilsættes en lage, som Nørmark Food har udviklet sammen med virksomheden Denico. Gennem en tumbler masseres lagen ind i kødet. Et enzym fra tang hjælper med at binde vand til kødet. Foto: Mette Mørk
Nørmark Food. Foto: Mette Mørk
Nørmark Food. Hamburgerryg. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce