Annonce
Kultur

Fra byggeplads til grønt område: Byens Plads får skaterramper og hyggekroge

Hvor skaterramperne helt præcist skal placeres, vides ikke endnu. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Lige nu ligner dele af Byens Plads og Butikstorvet en byggeplads, men inden længe bliver området forvandlet til et midlertidigt rekreativt område.

Billund: Et nyt midlertidigt grønt område med skaterfaciliteter vil inden længe skyde op på Byens Plads. Det bekræfter kulturkonsulent i Billund Kommune Stine Højris Mogensen.

- Der kommer skaterfaciliteter indtil sommeren. Der er intet på plads endnu, men der er noget i gang, siger kulturkonsulenten.

Området tilhører Kirkbi A/S, men kommunen har fået lov til at indrette stedet, indtil Kirkbi A/S fortsætter med sine byggeplaner.

Der har længe været en interesse blandt flere borgere for at få skaterfaciliteter til byen, og det har kommunen lyttet til.

- For at imødekomme nogle af de snakke, der har været angående en skaterpark, har vi fået lov til at teste formatet af på en central placering uden at love, at det bliver permanent, forklarer hun.

Der bliver dog andet i området end diverse ramper.

- Det bliver også et grønt område opholdssteder og hyggekroge, siger Stine Højris Mogensen.

Annonce

Kamp for en skaterpark

Siden 2019 har blandt andet foreningen Skatepark Billund arbejdet for at få en skaterpark til byen.

- Der mangler et sted, hvor folk i byen kan møde hinanden på tværs af alder og nationalitet. En skaterpark med forskellige rekreative muligheder kunne være en idé, sagde Auriane Knapp, der er en af initiativtagerne til skaterforeningen i Billund, tilbage i sommeren 2019 til Billund Ugeavis.

I 2020 åbnede der sig en mulighed for, at en skaterpark kunne blive en del af det nye Lego Campus, men dette gik sidenhen i sig selv igen.

I efteråret 2020 blev midlertidige ramper stillet op på Modulex' parkeringsplads på Kløvermarken ved CoC Playful Minds.

Nu ser det dog ud til, at skaterglade børn og voksne får deres længe ventede skaterområde. Om end det er i en begrænset periode.


Det bliver også et grønt område opholdssteder og hyggekroge

Stine Højris Mogensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce