Annonce
Erhverv

Fra en familie til en anden: To af Vejles skobutikker er solgt

Skoringen i Fredericia er en af de 10 butikker, som familien Andersen nu har solgt. To af de andre har base i Vejle. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Søskendeparret Hella og Jørn Andersen ønsker at gå på pension og sælger derfor sine to Skoringen-butikker i Vejle og otte andre skobutikker i det sydjyske.
Annonce

Sønderborg/Vejle: Det er nok ikke noget, kunderne tænker så meget over, når de sidder på en blød skammel og prøver en sko eller støvle i Bryggen eller i Nørregade.

Men de to vejlensiske Skoringen-butikker har gennem en række år haft den samme familie som ejer.

Ejerne er søskendeparret Helle og Jørn Andersen, der har base i Sønderborg, og efter næsten 60 år med skofirma har parret nu valgt at sælge deres to butikker i Vejle og otte andre Skoringen-butikker i det sydjyske.

- Tiden var kommet nu til at gå på pension. Og så skal man tage muligheden, når den er der, siger 62-årige Jørn Andersen, der er anden generation i firmaet.

På nær de fire butikker i Aarhus er alle forretninger blevet solgt med virkning fra ultimo januar for en ikke-offentliggjort pris.

- Det er mange år og mange timer. Det har ikke bare været et job, så det er da mærkeligt, siger Jørn Andersen, som sammen med sin to år ældre søster, Hella Andersen, overtog firmaet efter faderen i midten af 1990'erne.

Det er mange år og mange timer. Det har ikke bare været et job, så det er da mærkeligt.

Jørn Andersen

Annonce

Fortsat på familiære hænder

Butikken på Vejles nordlige gågade var i mange år kendt som Sander Sko, og butikken fik en søsterbutik, da Vejle fik sit første store butikscenter med Bryggens åbning i 2008.

De to vejlensiske butikker får fortsat samme ejer, og de vil fortsat være på familiære hænder.

Sammen med Skoringen i Kolding midtby, Kolding Storcenter og Horsens er de to butikker solgt til Oppermann Sko, der er ejet af ægteparret Gitte og Henrik Oppermann. Firmaet beskæftiger i dag cirka 80 medarbejdere og har i mere end 27 år drevet ni skobutikker på Fyn og Sjælland.

To Skoringen i Sønderborg er sammen med butikker i Aabenraa, Haderslev og Fredericia købt af Kenneth Nisgaard. Han har i forvejen fem Skoringen-butikker i Blåvand, Esbjerg, Vejen og Middelfart. Han har drevet skobutikker i 12 år og bor privat i Ribe med sin kone og fire børn.

Annonce

Grundlagde Sander Sko

Helle og Jørn Andersens far, Sam Andersen, grundlagde skofirmaet Sander Sko tilbage i 1960, hvor han overtog sin læreplads, skobutikken Andresen & Co på Rådhustorvet i Sønderborg.

Senere blev det til en butik i Fredericia og med årene fulgte yderligere 12 skobutikker langs E45 fra Sønderborg til Aarhus.

I Sønderborg har Sander Sko i dag et centralt varelager, administration og webshop, som nu lukker. Det betyder, at seks personer mister jobbet.

Søskendeparret vil fortsat drive de tre Skoringen-butikker i Aarhus samt en Rieker-butik.

- Dem har vi også prøvet at afhænde, men det er ikke lykkedes at finde en køber i denne omgang, forklarer Jørn Andersen, der fortsætter jagten efter en købere til de aarhusianske skoforretninger.

Ud over skobutikkerne omfatter ejerskabet også en række ejendomme, hvor der er såvel udlejning af privatboliger samt udlejning til erhverv. Ejendommene forbliver i familiens ejerskab.

For kunderne betyder ejerskiftet, at butikkernes kundeklub ophører, og derfor skal kunderne bruge deres optjente klip inden 24. december i de lokale butikker.

200 Skoringen-butikker

  • Skoringen tæller omkring 200 butikker, der ligger spredt rundt i Danmark og Norge.
  • Kæden har fælles indkøb, administration, marketing og kundeservice, mens ejerne af butikkerne har frihed til blandt andet selv at bestemme udvalg af sko og priser.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi er i kamp mod uret!

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce