Annonce
Vejle

Fra hestestalden i Give til catwalken i New York: Topmodel fortæller om sit liv

Vejle Amts Folkeblad besøgte i 2016 Solveig Mørk Hansen i New York og fulgte hendes arbejde dér. Nu fortæller hun om sit liv ved FestiVejles pigeaften. Arkivfoto Michael Svenningsen
Give-pigen og topmodellen Solveig Mørk Hansen fortæller om sin internationale modelkarriere ved FestiVejles pigeaften onsdag 11. september.

Vejle: Historien om Solveig Mørk Hansen kan tage sin begyndelse på en lystyacht i St. Tropez i selskab med Hollywood-stjerner som Leonardo di Caprio, Sylvester Stallone og Orlando Bloom.

Eller på Fifth Avenue, hvor travle newyorkere på et tidspunkt kunne passere Solveig Mørk Hansen, fordi der hang et to meter højt foto af Give-pigen i Guess-butikkens store udstillingsvindue.

Men den kan også tage sit afsæt i en hestestald på en gård lidt uden for Give; det er nemlig her, den nu 24-årige topmodel Solveig Mørk Hansen er vokset op.

Her hun holder en velfortjent ferie fra jobbet som model, og her er hun lige nu i gang med at forberede sig til sit første offentlige foredrag.

Hun skal fortælle om sig selv og sin karriere ved FestiVejles pigeaften onsdag 11. september klokken 18 i Slotsstalden på Tirsbæk Slot.

Annonce

Det er mit første foredrag nogensinde, men selv om jeg har sommerfugle i maven, glæder jeg mig også til at give publikum et indblik i mit job som model.

Solveig Mørk Hansen

Modellen og Morten Korch

- Det er mit første foredrag nogensinde, men selv om jeg har sommerfugle i maven, glæder jeg mig også til at give publikum et indblik i mit job som model. Jeg tager dem med bag kulissen med små anekdoter fra mine travle hverdage; det at arbejde som model og om nogle af de mange fordomme, der er om branchen, siger Solveig Mørk Hansen.

- Det er 10 år siden, jeg begyndte som model. Jeg har været i branchen, siden jeg var 14 år. Men selv om jeg blev meget hurtigere voksen end mine jævnaldrende, har jeg ikke fortrudt. Branchen har givet mig så meget, siger Solveig Mørk Hansen.

Efter at have haft et langdistanceforhold med kæresten gennem de seneste syv år, australske Miro Lovejoy Teplitsky, bor hun nu sammen med sit livs kærlighed i London.

- Vi har boet i London de seneste to år. Derfor finder en del af mine opgaver sted rundt om i Europa, men jeg flyver også gerne til USA, siger Solveig Mørk Hansen.

Hendes arbejdsplads er hele verden, og i alle årene har hun været "i stald" hos indehaveren af Unique Models, Jacqueline Friis-Mikkelsen.

Give-pigen har også opgaver for IMG Models, der er et af USAs største modelbureauer med kontorer i Milano, Paris, Sydney og London og har til huse på tre etager på Park Avenue på Manhattan.

Selv om Solveig Mørk Hansen har rejst og fortsat rejser over hele verden og har udlevet og udlever sin drøm, er hun fortsat den jordnære kvinde, der en dag drømmer om mand, børn og heste.

Børn og hjemlig hygge.

- Jeg er fortsat pigen fra Give, og jeg synes, det er vigtigt at have sine rødder med sig, selv om man arbejder i alle verdensdele. Min drøm er at flytte hjem til Danmark sammen med Miro. O der må gerne være noget Morten Korch over det.

- Når jeg mærker efter, kan jeg godt mærke, at jeg snart gerne vil have børn. Og jeg kunne godt forestille mig at bo hjemme i nærheden af Give; det må gerne være på landet på en gård med plads til alt det, der høre med til Morten Korch-billedet; mand, børn og heste, smiler Solveig Mørk Hansen i telefonen.

Nu gælder det dog lige foredraget ved FestiVejles pigeaften. Det koster 350 kroner at være med. Billetter skal bestilles hos Gut Andersen, næstformand i FestiVejle.

Når Give-pigen og topmodellen Solveig Mørk Hansen medvirker ved FestiVejles pigeaften, er det første gang, hun holder et foredrag om sin modelkarriere. Foto: Pulmanns

-

Du kan læse magasinet InVejles reportage fra 2016 om Solveig Mørk Hansen i New York på dette link.

Sådan kunne newyorkerne se Solveig Mørk Hansen præsenteret i 2016. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand tildelte dørmand et knytnæveslag

Annonce