Annonce
Vejle

Fra i dag må lærere i Vejles skoler gå med visir i timerne

Lærere og pædagogisk personale i Vejle Kommune kan fra i dag bruge ansigtsvisir, hvis de ønsker det.  Foto: Frederik Steen Nordhagen/Ritzau Scanpix
Lærere og pædagogisk personale i Vejle Kommunes skoler og daginstitutioner kan fra i dag få udleveret ansigtsvisir, hvis de ønsker det.
Annonce

Vejle: Fra i dag kan lærere på Vejles skoler bære ansigtsvisir under undervisningen.

Det sker efter, at Sundhedsministeriet fredag ændrede sin holdning til brug af værnemidler for personale i skoler og daginstitutioner.

- Det, Sundhedsministeriet gjorde forleden, var at præcisere, at lærere og pædagogisk personale har ret til at bære værnemidler. Kommunerne har ikke pligt til at levere værnemidler, men det har vi valgt at gøre i Vejle Kommune til personale, som ønsker det. Det kan være ansatte, som er bekymrede eller som befinder sig i risikogruppen, fortæller Ulla Riisbjerg Thomsen, chef for Uddannelse & Læring i Vejle Kommune.

Annonce

Foretrækker visir

Indtil reglerne fredag blev præciseret, oplevede lærere i flere kommuner, at de fik afslag, når de bad om værnemidler. Det var blandt andet tilfældet i Høje-Taastrup, Ishøj, Holbæk og Aalborg.

I Vejle er det besluttet, at tilbuddet om værnemidler til pædagogisk personale kun omfatter ansigtsvisir og ikke mundbind.

- Vi opfordrer kraftigt til, at man bruger ansigtsvisir som værnemiddel. Det gør vi ud fra et pædagogisk hensyn, fordi det er meget svært at aflæse ansigter og mimik, når man bærer mundbind. Det tror jeg, de fleste har erfaret, siger Ulla Riisbjerg Thomsen.

Hun tilføjer, at de visirer, som personalet tilbydes, er genanvendelige.


Det er meget svært at aflæse ansigter og mimik, når man bærer mundbind.

Ulla Riisbjerg Thomsen


- Visirerne kan vaskes og anvendes flere gange, fortæller Ulla Riisbjerg Thomsen.

Tilbuddet om ansigtsvisirer til det pædagogiske personale på kommunens skoler og daginstitutioner gælder "indtil videre", og udgiften berører ikke skolernes og institutionernes budgetter.

- Ansigtsvisirer er faktisk ikke så dyre, når vi kan købe dem samlet, fortæller Ulla Riisbjerg Thomsen, som tilføjer, at der indtil videre ikke er kommet mange forespørgsler om visirer.

- Jeg har ikke et præcisy tal, men min egen lille uvidenskabelige undersøgelse, der baserer sig på tilbagemeldinger fra fire-fem skoler, siger, at det indtil videre er meget få, der har efterspurgt visir, siger Ulla Riisbjerg Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce