Annonce
Jelling

Fra Jelling via Filippinerne til Frankrig: Claus er chef i global logistikvirksomhed

56-årige Claus Svane Schmidt fra Jelling har fået nyt job. Fremover får han base i den franske havneby Marseille. Pressefoto
Claus Svane Schmidt er opvokset i Jelling, men har i mange år arbejdet rundt i flere dele af verden. Nu flytter han fra Asien til Europa for at bestride en ny chefstilling.

Jelling/Manilla: Et ejerskifte og en større omrokering i den globale logistikvirksomhed Ceva Logistics fører til, at Claus Svane Schmidt, der er opvokset i Jelling, fra 1. juli bytter Manilla i Filippinerne ud med Marseille i Frankrig.

Allerede 1. marts tiltrådte han officielt sin nye stilling som chef for Less Container Load Product – fragt for varer mindre end containerstørrelse. Her samler virksomheden varer fra flere af de kunder, der ikke har nok til at fylde store containere, og fragter dem på tværs af verdensdele.

Claus Svane Schmidt har været en del af virksomheden siden sidste år, hvor han blev udnævnt som en af 17 områdechefer med ansvar for Nordasien. Blandt de kommende arbejdsopgaver bliver blandt andet at sørge for fortsat vækst på et område, hvor han ser et potentiale.

- Det er et produkt, som vi ser meget store muligheder for. Hele udviklingen med handel online betyder, at forsendelserne bliver mindre, men også at der bliver flere forsendelser. Det gør, at der er nogle meget interessante muligheder at tilbyde som alternativ til luftfragt, siger Claus Svane Schmidt.

Han flyttede fra Jelling, da han som 19-årig fik arbejde hos handels- og skibsfartsselskabet Det Østasiatiske Kompagni, ØK. Siden har han haft flere jobs indenfor logistikbranchen med arbejdsplads i byer som Dubai, Sydney og Hong Kong.

Annonce

- Vi er helt indstillet på, at det er et nyt eventyr, vi skal på. Vi har besøgt stedet og fået en god modtagelse og fået skolen arrangeret.

Claus Svane Schmidt

Familien flytter med

Nu skal han fra Europa og virksomhedens nye hovedkontor arbejde videre i en ny rolle for Ceva Logistics, der siden sidste år har haft verdens fjerdestørste rederi, CMA CGM, som hovedaktionær.

Kunderne kommer fra flere brancher som automobilindustrien, webshops og Ceva Logistics har også en del elektronik- og teknologikunder.

- Vi skal have produkterne på plads i de rigtige markeder og have løsninger, som både er hurtigere løsninger til lidt højere priser og langsommere løsninger til lavere priser. Vi skal finde den rigtige model for hver region og hvert produkt, og vi skal sørge for, at der er en omkostningsstruktur, der gør, at vi er konkurrencedygtige, siger Claus Svane Schmidt, der flytter til Marseille med sin amerikansk hustru og deres 11-årige søn.

- Det bliver meget spændende. Vi er helt indstillet på, at det er et nyt eventyr, vi skal på. Vi har besøgt stedet og fået en god modtagelse og fået skolen arrangeret. Det hele er tæt på at være på plads, siger Claus Svane Schmidt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

Borgmesterkandidat med kampgejst: Han har ført sag mod sin egen kommune og været i strid med fagbevægelsen

Annonce