Annonce
Erhverv

Fra kolde lygtepæle til lune stuer: Valgplakater bliver til designerlamper

Christine Hansson fra Relife Studio giver politikernes valgplakater nyt liv. For eksempel i form af en lampe. Foto: Helle Møller Larsen
Relife Studio samarbejder med Hedensted Kommune om genanvendelse af valgmateriale. Virksomheden fik idéen, da den manglede råmaterialer til lampeproduktionen.

Hedensted: Lyset i din stue kan fremover komme fra lamper lavet af politiske valgplakater.

For iværksættervirksomheden Relife Studio, der udspringer af  moderkoncernen HL Repro A/S, der blandt andet laver storformat print såsom valgplakater, har indgået et samarbejde med Hedensted Kommune.

Det betyder, at kommunen indsamler og sorterer valgplakater, så de kan få nyt liv som designerlamper frem for at omsmelte plakaterne, som man hidtil har gjort.

Annonce

Ideen kommer fra parret Christine Hansson og Andreas Petersen, der står bag Relife Studio. Mangel på råmaterialer til lampeproduktionen fik parret til at tænke i andre og nye baner.

- Vi fik idéen på grund af valgplakater, som ikke kunne bruges til at hænge op, fordi de for eksempel var flossede i kanterne eller havde andre fejl. Vi tænkte, at de måske kunne bruges på anden vis frem for bare at kassere dem, siger Christine Hansson og fortsætter:

Vi fik idéen på grund af valgplakater, som ikke kunne bruges til at hænge op, fordi de for eksempel var flossede i kanterne eller havde andre fejl. Vi tænkte, at de måske kunne bruges på anden vis frem for bare at kassere dem.

Christine Hansson, medejer af Relife Studio

- Før da lavede vi kun lamper i pap, men i stedet for at omsmelte valgplakaterne, som man plejer at gøre, kan de nu også blive til lamper.

Pendler og vaser

Udover Hedensted Kommune samarbejder Relife Studio med Københavns Kommune og har derudover fået henvendelser fra politikere, der ønsker at aflevere deres nu brugte valgplakater.

Valgplakater bliver hos Relife Studio også til penneholdere og vaser. Vil man have friske blomster og vand i vasen, sætter man et marmeladeglas  indeni. Foto: Helle Møller Larsen


- Vi er også blevet kontaktet af politikere, der gerne vil have lavet deres egen personlige lampe. Det gør vi også, men ellers kan man ikke se personer på lamperne. Vi holder det meget enkelt og stilrent, man kan på enkelte lamper lige ane lidt tryk fra valgplakaterne, fortæller Christine Hansson.

Vi er også blevet kontaktet af politikere, der gerne vil have lavet deres egen personlige lampe. Det gør vi også, men ellers kan man ikke se personer på lamperne. Vi holder det meget enkelt og stilrent, man kan på enkelte lamper lige ane lidt tryk fra valgplakaterne.

Christine Hansson, medejer af Relife Studio

Relife Studio, der for nylig er kåret af Hedensted Erhverv som årets iværksættervirksomhed, producerer bordlamper, fem forskellige slags pendler i henholdsvis bølgepap og kanalplast, hvor sidstnævnte er det materiale, som valgplakaterne er lavet af.

Dertil kommer vaser, penneholdere og skamler, alle i kanalplast. Netop det materiale er vejrbestandigt og kan holde til vejr og vind, forklarer iværksætteren, der har en baggrund som frisør, mens Andreas Petersen er projektleder hos HL Repro.

- Selve lampeskærmen kan i princippet godt stå ude, men lampen er ikke godkendt til det. Der er nogle ting omkring sikkerhed og strøm at tage hensyn til, uddyber hun.

Annonce

Hader at smide ting ud

Der går 52 valgplakater til at lave en stor lampe, en såkaldt Pendel 3, men for ikke at noget materiale skulle gå til spilde, opstod idéen til vaser og penneholdere.

Derudover er der som noget nyt også sat skamler i produktion. Hvornår de kommer i handlen, er der endnu ikke en præcis dato på, men det er inden for en overskuelig fremtid, lader Christine Hansson forstå.

Christine Hansson og Andreas Petersen står bag Relife Studio, der blandt andet beskæftiger sig med at producere lamper ud af gammelt pap og valgplakater. Arkivfoto: Morten Pape

- Vi vil gerne genbruge alt det materiale, som vi overhovedet kan. Det er både godt for økonomien og for bæredygtighed. Det startede egentlig allerede for otte år siden, hvor Andreas lavede den første lampe i pap. Der er ingen af os, der er uddannede designere, men vi hader at smide ting ud, siger hun.


Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Kampen minut for minut: Sådan tog VB et kæmpe point mod superligaens tophold

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Har du også undret dig over mennesker med gule overtræksdragter og 'uhyggelige' åndedrætsværn på Damhaven? Mystisk lugt har ført til overraskende opdagelse

Vejle For abonnenter

Nyt system til 100 mio. kr. skal forhindre trafikkaos på Storebæltsbroen: Derfor vil det ikke virke på Vejlefjordbroen

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Med ét forstummede ulvens hylen - Luka Djordjevic headede et stort point hjem til VB

Vejle Boldklub

Han blev den helt store helt for VB med en flot scoring i overtiden: Vi kan alle være stolte

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Børkop For abonnenter

Undersøgelse viser overraskende resultat: Jordskred i stort sommerhusområde griber om sig - kan gøre skade på bebyggelser

Erhverv

Kan du lide julehygge med veterantog? Så er det her sidste chance

Vejle

Lukket café skabte problemer bag lågen: Men så trådte Tortilla Flats til

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB leverede en god præstation - tre mand ragede dog højere op end resten

Erhverv For abonnenter

Skal du have en varmepumpe? Vejlefirma leverer trods varemangel

Vejle Boldklub

VB slog til dybt inde i tillægstiden: Tog point fra topholdet

Annonce