x
Annonce
Vejle

Fra lille havefest til kulturelt fyrtårn - avisen hyldede "Charlie" for god holdånd

Lars "Charlie" Mortensen (til venstre) fik som den tredje i rækken overrakt VAF-prisen af chefredaktør Mogens Gregers Madsen. Det skete til klapsalver fra menneskemængden i Søpavillonen. Foto: Søren E. Alwan

Han vidste intet om det på forhånd. Men søndag eftermiddag blev Lars Mortensen hevet op på scenen og hyldet for sit store arbejde med Jelling Musikfestival.

Jelling: Manden bag Jelling Musikfestival blev i den grad hyldet, da han søndag eftermiddag blev hevet op på scenen i Søpavillonen. Intetanende om hvorfor.

Men det fik Vejle Amts Folkeblads chefredaktør, Mogens Gregers Madsen, hurtigt opklaret for ham.

For i komitéen bag VAF-prisen, som står for ytringsfrihed, åbenhed og gode værdier, var man helt enige om, at turen nu var kommet til Lars Mortensen - bedre kendt som "Charlie".

Han modtog derfor udover hæderen et signeret tryk af Vejle-kunstneren Albert Bertelsen samt 10.000 kroner i kontanter.

Med på vejen fik han også en masse fine ord, som gik til ham og det øvrige holds arbejde med det, der ifølge talen er gået fra at være en lille havefest for nogle kammerater til en professionelt drevet festival, der er blevet egnens kulturelle fyrtårn.

Annonce

Gennem hele perioden har man lagt vægt på, at det skal være en festival båret af god holdånd og frivilligt arbejde.

Mogens Gregers Madsen, chefredaktør

De har tidligere fået prisen

Prisen er nu blevet uddelt tre gange.Første år - i 2016 - gik den til gymnasieeleven Marie Vagn-Hansen for sit mod til at stå offentligt frem og sige sin mening.

Hun tog kampen op imod hjemmesiden Rate and Chill, hvor lokale piger pludselig kunne finde sig selv, uden at de var vidende om det.

I 2017 var turen kommet til Preben Steen Nielsen, der forinden havde udgivet en bog om at have muskelsvind.

- Du sætter gang i nogle gode debatter om nære og vigtige emner, sagde chefredaktør Mogens Gregers Madsen dengang.

Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan

God holdånd og frivilligt arbejde

- Men gennem hele perioden har man lagt vægt på, at det skal være en festival båret af god holdånd og frivilligt arbejde, sagde chefredaktør Mogens Gregers Madsen blandt andet i sin tale.

Han nævnte også, hvordan festivalen bygger på kulturelle og socialt ansvarlige værdier. Man passer for eksempel godt på de unge mennesker, og hele overskuddet går til at støtte gode lokale sportslige og kulturelle formål.

Samtidig er man i Jelling med til at fremme ytringsfrihed i ordets bredeste forstand, da der er plads til lidt af hvert på scenerne.

Da Lars Mortensen havde lyttet til talen og ikke mindst været vidne til massive klapsalver, var han tydeligt rørt over at modtage prisen og sagde pænt tak, men sendte den også straks videre.

- Jeg vil bare sige tak, og jeg vil sige tak til alle de dejlige frivillige, der er med til at lave den her festival, sagde "Charlie".

Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce