Annonce
Vejle

Fra New York til Silkeborg: Fans skriver tak til vejlenser for hans kunst

Ole Aakjær i sit atelier, hvorfra han har udsigt til fjorden og skoven. Det er fire år siden, han offentliggjorde sin første akvarel, og siden har han stort set solgt alt, hvad han har udført. Foto: Frederik Maj

Billedkunstneren fra Vejle har international succes og indtager nu det kendte Galerie Moderne i Silkeborg med sin første separatudstilling.

Vejle: Ole Aakjær indtager nu for første gang alene den store sal i det anerkendte galleri Galerie Moderne i Silkeborg.

Det sker lørdag 5. maj, når galleriet åbner den første separatudstilling med den kendte tidligere reklamemand og nu billedkunstner fra Vejle.

Ole Aakjær har tidligere været inviteret som gæst på gruppeudstillinger i galleriet. Udstillingen hedder "Strange birds", og samtidig med åbningen udgiver han den store bog "Broken Porcelain".

Siden han for fire år siden offentliggjorde sin første akvarel, har han solgt stort set alt på udstillinger i ind- og udland.

Tidligere på året deltog Ole Aakjær på to store kunstmesser i New York, og det resulterede i, at hans billeder nu hænger i dét, der omtales som verdens epicenter for contemporary art på et af de førende gallerier i Chelsea-distriktet i New York.

- Galleristen i New York, som har taget mine billeder ind, ringede til mig efter at han havde vist mine billeder. Han fortalte, at mine billeder var løbet med al opmærksomheden, selv om der også var billeder af Dali og Picasso på samme udstilling, fortæller Ole Aakjær.

Jeg er dybt taknemmelig og også lidt overvældet. Indimellem siger jeg til Susan (ægtefællen, red.), at det er godt, jeg ikke er 25 år mere. For så ved jeg ikke, om jeg havde kunnet håndtere det.

Ole Aakjær
Ole Aakjær ved tegnebordet i sit atelier, der ligger så skønt i skovkanten med udsigt til Vejle Fjord. Foto: Frederik Maj

Får breve og mails fra fans

Han synes, det er lidt mærkeligt at tænke på, at billederne har den effekt.

- Jeg får breve og mails fra mennesker, som har købt et af mine billeder. De fortæller, hvor meget billedet betyder for dem. Der er kvinder, som beretter for mig, at de har fundet troen på sig selv ved at se på et af mine billeder. Det må være noget af det mest livsbekræftende i hele verden, siger Ole Aakjær.

Mens Galerie Moderne viser separatudstillingen kan publikum møde Ole Aakjær ved et artist-talk-arrangement i Silkeborg 23. maj. Her vil han være i samtale med kunsthistorikeren og den kendte tv-studievært Peter Kær.

- Jeg er dybt taknemmelig og også lidt overvældet. Indimellem siger jeg til Susan (ægtefællen. red), at det er godt, at jeg ikke er 25 år mere. For så ved jeg slet ikke, om jeg havde kunnet håndtere det, siger Ole Aakjær.

Udstillingen i Galerie Moderne, Hostrupsgade 39, Silkeborg, åbner klokken 15-17 lørdag 5. maj og vises til 16. juni.

"Strange birds" er titlen på Ole Aakjærs første seperatudstilling i Galerie Moderne i Silkeborg. Udstillingen åbner lørdag 5. maj og samtidig udgiver Ole Aakjær den stoe bog "Broken Porcelain". Foto: Frederik Maj
Det er første gang, Ole Aakjær har en separatudstilling i det kendte Galerie Moderne, hvor han før har været inviteret med som gæst. Foto: Frederik Maj
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nærmede sig diskvalifikation: Carelink vandt kviktest-udbud i Syddanmark trods kritik for mangelfuld plan

Annonce