Annonce
Vejle

Fra New York til Silkeborg: Fans skriver tak til vejlenser for hans kunst

Ole Aakjær i sit atelier, hvorfra han har udsigt til fjorden og skoven. Det er fire år siden, han offentliggjorde sin første akvarel, og siden har han stort set solgt alt, hvad han har udført. Foto: Frederik Maj

Billedkunstneren fra Vejle har international succes og indtager nu det kendte Galerie Moderne i Silkeborg med sin første separatudstilling.

Vejle: Ole Aakjær indtager nu for første gang alene den store sal i det anerkendte galleri Galerie Moderne i Silkeborg.

Det sker lørdag 5. maj, når galleriet åbner den første separatudstilling med den kendte tidligere reklamemand og nu billedkunstner fra Vejle.

Ole Aakjær har tidligere været inviteret som gæst på gruppeudstillinger i galleriet. Udstillingen hedder "Strange birds", og samtidig med åbningen udgiver han den store bog "Broken Porcelain".

Siden han for fire år siden offentliggjorde sin første akvarel, har han solgt stort set alt på udstillinger i ind- og udland.

Tidligere på året deltog Ole Aakjær på to store kunstmesser i New York, og det resulterede i, at hans billeder nu hænger i dét, der omtales som verdens epicenter for contemporary art på et af de førende gallerier i Chelsea-distriktet i New York.

- Galleristen i New York, som har taget mine billeder ind, ringede til mig efter at han havde vist mine billeder. Han fortalte, at mine billeder var løbet med al opmærksomheden, selv om der også var billeder af Dali og Picasso på samme udstilling, fortæller Ole Aakjær.

Jeg er dybt taknemmelig og også lidt overvældet. Indimellem siger jeg til Susan (ægtefællen, red.), at det er godt, jeg ikke er 25 år mere. For så ved jeg ikke, om jeg havde kunnet håndtere det.

Ole Aakjær
Ole Aakjær ved tegnebordet i sit atelier, der ligger så skønt i skovkanten med udsigt til Vejle Fjord. Foto: Frederik Maj

Får breve og mails fra fans

Han synes, det er lidt mærkeligt at tænke på, at billederne har den effekt.

- Jeg får breve og mails fra mennesker, som har købt et af mine billeder. De fortæller, hvor meget billedet betyder for dem. Der er kvinder, som beretter for mig, at de har fundet troen på sig selv ved at se på et af mine billeder. Det må være noget af det mest livsbekræftende i hele verden, siger Ole Aakjær.

Mens Galerie Moderne viser separatudstillingen kan publikum møde Ole Aakjær ved et artist-talk-arrangement i Silkeborg 23. maj. Her vil han være i samtale med kunsthistorikeren og den kendte tv-studievært Peter Kær.

- Jeg er dybt taknemmelig og også lidt overvældet. Indimellem siger jeg til Susan (ægtefællen. red), at det er godt, at jeg ikke er 25 år mere. For så ved jeg slet ikke, om jeg havde kunnet håndtere det, siger Ole Aakjær.

Udstillingen i Galerie Moderne, Hostrupsgade 39, Silkeborg, åbner klokken 15-17 lørdag 5. maj og vises til 16. juni.

"Strange birds" er titlen på Ole Aakjærs første seperatudstilling i Galerie Moderne i Silkeborg. Udstillingen åbner lørdag 5. maj og samtidig udgiver Ole Aakjær den stoe bog "Broken Porcelain". Foto: Frederik Maj
Det er første gang, Ole Aakjær har en separatudstilling i det kendte Galerie Moderne, hvor han før har været inviteret med som gæst. Foto: Frederik Maj
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB møder ude Brøndby; bliver den onde stime brudt?

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Vejle For abonnenter

Arnløv kan stå som sejrherre, men ende som taber, hvis Sikær og borgmesteren rotter sig sammen

Podcast

Lyt: Far til tre døde bag rattet i sin nye bil

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

Vejle For abonnenter

Lones kræftknude blev dobbelt så stor, mens flere af hendes venner svigtede: - Det kom som et lyn fra en klar himmel og slog mig fuldstændig ud

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Brandmænd blev syge, mens de reddede 150 grise ud fra lynramt gård

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle For abonnenter

Den store guide til Vejles offentlige toiletter: Her kan du lade vandet på strøgturen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Debat For abonnenter

Skal du i bil fra den ene ende af Vejle til den anden? Så husk lige madpakken

Vejle Boldklub

Træner Peter Sørensen er uden betænkelighed: Derfor ligner det lyndebut til VB’s nyeste mand

Annonce