Annonce
Jelling

Fra pileflet til flyveklub: Fond har delt 1,7 millioner kroner ud til 40 lokale projekter

Jelling Sparekasses Fond blev oprettet i 2007, da Jelling Sparekasse og Den Jyske Sparekasse blev lagt sammen. Her er det filialen i Jelling. Arkivfoto: Leif Baun

40 forskellige projekter i og omkring Vejle har i 2018 til sammen fået 1,7 millioner kroner fra Jelling Sparekasses Fond. Opførelsen af en kunstgræsbane i Jelling har fået det største beløb.

Jelling: 1.659.715,50 kroner.

Så meget har Jelling Sparekasses Fond i 2018 givet i støtte til 40 forskellige almennyttige formål i og omkring Vejle. Pengene er blandt andet gået til Seniorbridge i Jelling, Vejle Bueskyttelaug, Østjydsk Modelflyveklub og Jelling Pileflettelaug.

- Jelling Sparekasses Fond er en fuldstændig uafhængig fond, og med støtte til 40 forskellige foreninger, institutioner og events rammer vi bredt. Vi vil altid være parate til at støtte gode formål og initiativer, der er baseret på frivillighed og nyskabelse, siger fondens formand, Erik Bendixen.

Disse 40 projekter har fået penge

Jelling Sparekasses Fond, der er skabt i 2008 ved sammenlægningen af Jelling Sparekasse og Den Jyske Sparekasse, har givet samlet 1.659.715,50 kroner til følgende projekter:


 • 6040 Egtved: Beboerpårørende Plejecenter Hejlskov, Robert Jacobsens Venner, Egtvedpigens Venner.
 • 7100 Vejle: Røde Kors, Jerlev Sogns Beboerforening, Ammitsbøl SG&I, Skibet IF, Kano- og Kajakklubben Vejle Å, Vejle Bueskyttelaug, Stenager Forsamlingshus, Vejle Tennis Klub, Jul I Fællesskab, Grejs-Dalen Idrætsklub, Jelling Pileflettelaug, Lindved Sognegård.
 • 7120 Vejle Øst: Bredballe IF eSport.
 • 7173 Vonge: LAN Party Nord.
 • 7182 Bredsten: Bredsten I Udvikling.
 • 7300 Jelling: Højagercentrets Vennekreds, Østbydammens Venner, JfS Tennis, JfS Gymnastik, JfS Fodbold, Bjerlev Beboerforening, FDF Jelling, Byens Bio, Gang I Midtbyen/Byens Hus, Brandbjerg Højskole, Seniorbridge i Jelling, Jelling Kreativ Fritid, Jelling Lokalråd.
 • 7321 Gadbjerg: Gadbjerg Lokalråd.
 • 7323 Give: Thyregod Vester Lokalråd, Givskud Moo Duk Kwan Tang Soo Do Klub, KFUM Spejderne Thyregod Gruppen, Givskud Gymnastik og Ungdomsforening.
 • 8700 Horsens: Horsens Svømmeklub.
 • 8723 Løsning: Løsning Lykkes, Ølsted UGF.
 • 8781 Stenderup: Østjydsk Modelflyveklub.

Kunstgræsbane er topscorer

Fonden vil ikke oplyse, hvor mange penge der er givet til hver enkelt modtager, men de kan nævne, at Jelling fS Fodbold har fået det klart største beløb på 750.000 kroner, som skal gå til at anlægge en kunstgræsbane.

- Det er et godt projekt med en god ansøgning, og det er noget, der gavner mange og er til gavn for byen, siger Erik Bendixen og tilføjer, at fondens historiske forbindelse til Jelling også har været vigtig i forhold til at give så mange penge til ét projekt.

Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Jeanette og Kenneth fra Jerlev overtog Humlum Kro i februar: - Det ser meget håbløst ud lige nu

Annonce