Annonce
Hedensted

Fra rå og forladt togstation til mageligt åndehul

Navnet Stationshaven kommer sig af placeringen klos op af den nedlagte togstation, og det er yderligere symboliseret ved det legetog, som syv-årige Rebekka Kafton Rand fornøjede sig i under indvielsen lørdag eftermiddag. Foto: Michael Svenningsen

Løsning: Stort lokalt engagement og en masse frivillige hænder har været nøgleordene for, at Løsning lørdag eftermiddag kunne indvie et grønt areal til ung som gammel - aktiv som afslappet.

Miniature-parken har fået navnet Stationshaven, selvom den forladte togstation nu så småt må tage til takke med en birolle til fordel for den lille, centrale oase.

Derfor var byen da også mødt talstærkt op for at se tændingen af lyset på havens storslåede blodbøg som det helt officielle bevis på, at måneders arbejde i den såkaldte byforskønnelsesgruppe nu var tilendebragt.

- Det er vores næststørste projekt siden renoveringen af Vestergade. I modsætning til de mange parter dengang, er Stationshaven klaret egenhændigt af gruppen i alt fra idé til at finde midlerne - men naturligvis med frivillige hænder til det manuelle arbejde, siger Henning Markvart fra byforskønnelsesgruppen.

Annonce

Der er skitseret en plads for et fremtidigt byhus (på Vestergade, red.), så det bliver nok det næste, vi kaster os over at forskønne.

Henning Markvart, byforskønnelsesgruppen i Løsning
Frederikke Klinch og storesøster Johanne Løsning var med til at indvie den nye Stationshaven, som netop har de to som målgruppe. Foto: Michael Svenningsen

Nu holder toget igen

Stationshaven har fået en overhaling med alt fra havesaks til græsslåmaskine og er derudover også blevet suppleret med bænke og et legetog.

Da bagtanken i høj grad er at give et sted til eksempelvis dagplejemødre, er haven lukket inde, så det er muligt at have poderne rendende frit rundt.

- Samtidig har vi gjort det lidt mere tryghedsskabende ved at klippe hækken ned i en højde, så man kan se ind og ud. Vi vil gerne, at borgerne ser det som et åndehul, hvor man kan mødes - og et åndehul, som vi gerne vil skabe flere af, siger Henning Markvart.

Det næste af slagsen kan meget vel blive et område på Vestergade, der skal fungere som indgang til Byens Hus. Projektet er dog endnu blot på tegnebrættet og kan derfor have længere udsigter.

I mellemtiden kan borgerne glæde sig over, at det igen er muligt at springe på toget i Løsning - i den nyanlagte have.

Det trak en pæn del af byen af huse, da Stationshaven blev indviet lørdag eftermiddag. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Forsiden netop nu
VB

Montiels lynscoring sendte VB på sejrskurs

Annonce