Annonce
Jelling

Fra rytter til selvstændig kagebager: Her skal man bare kunne få gode kager

Midt i Vindelev har man siden april kunnet hente velpyntede kager hos Michalas Kageri. Foto: Mette Mørk
33-årige Michala Christensen åbnede sin kagebutik 1. april i Vindelev lige midt under corona-nedlukningen. Nu er ordrebogen fyldt med kagebestillinger.
Annonce

Vindelev: Odense, Aarhus og Fredericia. Herfra kommer nogle af Michalas Christensens kunder for at hente hendes kager fra "Michalas Kageri" i Vindelev, når de altså ikke kommer fra Jelling eller Vejle-området.

Siden 1. april har Michala Christensen skiftet livet som rytter og underviser ud med at være selvstændig kagebager og har ikke set sig tilbage siden.

- Alt er hjemmelavet, frisk og nybagt, og så er det mine egne opskrifter, siger Michala Christensen, der ganske enkelt prøver sig frem for at finde de helt rette, nye smagssammensætninger.

Hun har oprettet en Facebook-side og en Instagram-profil, hvor hun lægger billeder op af sine kager, men ellers har hun ikke gjort meget for at gøre opmærksom på sig selv. Alligevel har hun nu en fyldt kalender i august og halvt fyldt for de næste tre måneder.

- Det er mest mund-til-mund-metoden, og ellers er folk rigtig gode til at komme igen. Jeg har været overrasket over, hvor mange jeg har været nødt til at sige nej til i denne måned, fordi jeg simpelthen ikke har tid. Det er særligt om lørdagen, at der er stor efterspørgsel, siger hun.

Annonce

Ingen masseproduktion

Men selvom hendes kager er populære lige nu, er hun også forberedt på, at der kan komme perioder, hvor der ikke bliver bestilt lige så mange kager. Men samtidig håber hun også, at forretningen har udviklet sig til at være sund inden for et års tid.

Og hvis der ikke kommer sløje perioder, er det ikke meningen, at virksomheden skal vokse sig stor.

- Det skal ikke være en kæmpestor virksomhed med tyve ansatte, men bare et sted, hvor folk kan købe gode kager, siger hun.

Michala Christensen tager gerne i mod særlige bestillinger, men hun er også klar til at komme med andre forslag. Her er det en abrikoslagkage med Amaretto-creme. Foto: Mette Mørk

Michala Christensen er særligt glad for at lave mousser, cheesecakes og lagkager i alverdens afskygninger, men hun er ikke særligt pjattet med fondantkager. Det allerbedste er, når hun kan personliggøre kagerne eller finde på kager, som overrasker bestilleren positivt.

- Til en polterabend skulle jeg lave drinks-inspirerede kager, så det blev til gin & tonic- og piña colada-kager, og især piña colada-kager er virkelig blevet populære, siger Michala Christensen, der oftest har mest travlt op mod weekenderne, men også modtager hverdagsbestillinger på lagkager og kanelstænger.

Annonce

Vinder af konkurrence

For to år siden deltog hun i og vandt kagekonkurrencen VejleKagen, og det blev startskuddet til en erkendelse.

- Okay, så kan jeg faktisk godt finde ud af det her, siger hun med et stort smil.

Men det tog lidt tid, før hun blev klar over, at det var det, hun skulle og turde satse det hele på de søde sager, for i baghovedet lå hele tiden håbet om at kunne vende tilbage til sine heste.

Alt var planlagt. Michala Christensen skulle være selvstændig kagebager fra 1. april, hestestalden var blevet lavet om til et køkken, og så kom corona-nedlukningen.

Det ville måske have rystet nogle men ikke hende. Hun bevarede isen i maven.


Jeg tænkte, at det skal nok komme til at gå godt, og ellers så er det i hvert fald prøvet af.

Michala Christensen


- Jeg tænkte, at det skal nok komme til at gå godt, og ellers så er det i hvert fald prøvet af, siger hun.

Annonce

Fra flexjob til selvstændig

Før hun begyndte på kageriet havde hun over flere år været igennem 14 operationer, hvor en stor del af dem var i højre overarm.

De mange operationer skyldtes rideulykker, for i mange år har hun haft sit eget ridecenter på Sjælland, hvor hun underviste i ridning, uddannede heste og også selv var en ihærdig rytter.

Kageriet ligger i forlængelse af hjemmet og giver Michala Christensen mulighed for at tage et hvil i løbet af dagen. Foto: Mette Mørk

Efter hver operation blev hun ved med at håbe, at hun kunne komme helt tilbage til livet med hestene, men perioderne hvor hun ikke kunne noget som helst blev længere og længere og varede både et år og halvandet år, hvor hun havde armen i en konstant slynge.

Hun kom i flexjob, men det gik slet ikke.

- Her bliver man sat i en kasse, og der er ikke andre muligheder, hvis du ikke passer i den kasse, og det gjorde jeg ikke, siger hun.

Kageriet ligger i forbindelse med familiens hjem, og det er bestemt en fordel, at hun selv kan planlægge sin arbejdstid og tage pauser, når der er brug for det. Den forståelse er hun ikke sikker på, at hun ville møde på en arbejdsplads.

- Det er svært at tilpasse på en arbejdsplads, og her er jeg jo hjemme, så jeg kan bare gå til og fra, siger hun.

Michalas Kageri

  • Michala Christensen bor i Vindelev.
  • 33 år og gift med Mikkel Christensen.
  • Sammen har de sønnen Lucas på 12 år.
  • Man kan se hendes kager på Facebooksiden og Instagramsiden, der begge deler navn med butikken.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce