Annonce
Jelling

Fra syv til 20 på et år: Salg af byggegrunde i Jelling slog rekorder i 2020

Langhusvej set fra luften. I 2019 blev der solgt syv byggegrunde på den udstykning. Sidste år blev der solgt 16. Der er nu kun tre grunde tilbage på udstykningen. Arkivfoto: Mette Mørk
Sidste år blev der solgt 13 byggegrunden flere end i 2019. Efterspørgslen på grunde i Jelling fortsætter ind i 2021.
Annonce

Jelling: At Jelling er et attraktivt sted at bygge og bo, det ved borgere i Jelling naturligvis allerede. 2020 blev året, hvor der blev solgt rekordmange byggegrunde i Jelling.

Hvor der i 2019 blev solgt syv byggegrunde på udstykningen Langhusvej, så blev der sidste år solgt 20 grunde på både Langhusvej og Kastanielunden.

Generelt var der stor rift om Vejle Kommunes parcelhusgrunde i 2020, hvor der i hele kommunen blev solgt 86 byggegrunde. Heraf 20 i Jelling, 12 i Give, seks i Egtved og 32 i Vejle by. Det samlede salgstal tangerer rekordsalget i 2018, hvor der blev solgt 91 i Vejle Kommune.

- Det er blevet en trend at bo i Jelling. Det er et attraktivt sted at bo, for det er centralt beliggende i forhold til store arbejdspladser og med god infrastruktur - og så er det en kulturby, forklarer Vejle Kommunes ejendomskonsulent, Sussi Lundgreen, som fortsætter:

- Og så er grundprisen lidt lavere end i Vejle, som også er et populært sted at købe grund. Man får mere at bygge hus for i Jelling.

Den megen omtale Palisaden og Jelling har fået, mener Sussi Lundgreen har været medvirkende til, at flere har fået øjnene op for Jelling, og hvad byen har at tilbyde.

Annonce

Efterspørgslen fortsætter

Spiller corona også ind på det høje salgstal i 2020?

- Jeg har ikke videnskabelig belæg for det, men jeg tror, at når det hele er lukket ned, så får man tid til at sætte sig ned og kigge på, hvordan man får realiseret drømmen om at bygge eget hus. Og så har nogen haft et større rådighedsbeløb, fordi de ikke har kunnet komme på ferie, siger Sussi Lundgreen.


Efterspørgslen og salget af byggegrunde vil fortsætte i 2021. Vi har allerede en del henvendelser på den nye udstykning Anesminde, som vi er ved at gøre klar til udbud.

Sussi Lundgreen, ejendomskonsulent, juridisk kontor, Vejle Kommune


Noget tyder på, at grundsalget ikke falder efter årsskiftet.

- Jeg tror, at efterspørgslen og salget af byggegrunde vil fortsætte, siger Sussi Lundgreen og uddyber:

- Vi har allerede en del henvendelser på den nye udstykning Anesminde, som vi er ved at gøre klar til udbud.

Den nye udstykning skal behandles politisk midt i februar, inden den bliver udbudt.

Salg af byggegrunde

Æblelunden - udbudt i etaper, første etaper i 2011.

2012: fem grunde solgt

2015: to grunde solgt

2016: en grund solgt

Status: én grund tilbage

Kastanielunden - fem byggegrunde udbudt ef7teråret 2017

2020: fire grunde solgt

Status: én grund tilbage

Langhusvej - 38 grunde udbudt efteråret 2017

2017: seks grunde solgt

2018: seks grunde solgt

2019: syv grunde solgt

2020: 16 grunde solgt

Status: tre grunde tilbage

Der er rift om byggegrundene i Jelling. Midt i februar forventes 11 byggegrunde på Asta Andersensvej at blive udbudt - og der er allerede efterspørgsel på dem. Arkivfoto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce