Annonce
Hedensted

Fra Tørring Campingplads til X Factor: Freja drømmer om at leve af sin sang

Freja Peschardt Assenholt går på Musiktalentlinjen på Tørring Skole. Her ses hun i forbindelse med en koncert på Stouby Skole sidste år. Arkivfoto: Michael Svenningsen

15-årige Freja Peschardt Assenholt fra Tørring vil i aften tone frem på skærmen som en del af X Factor-pigegruppen Echo.

Tørring: I sommer kunne Tørring-borgerne opleve hendes sang på Tørring Campingplads som opvarmning til skolebandet Rose After Night. I aften får hele landet mulighed for at høre hende synge, når Freja Peschardt Assenholt fra Tørring for første gang toner frem på skærmen i X Factor - i øvrigt som den yngste deltager i årets program.

Den 15-årige folkeskoleelev på Tørring Skoles Musiktalentlinje fik hele tre ja'er fra dommerne, da hun tilbage i sensommeren spontant besluttede sig for at gå til audition til årets X Factor. Hun nåede dog ikke hele vejen til "five chair challenge", der har været sendt de sidste fredage, og hendes audition har endnu ikke været vist i fjernsynet.

Alligevel har hun nu fået en stemme i talentprogrammet, da hun er blevet en del af den ene af to grupper, som X Factor dommeren Oh Land har sammensat.

- I første omgang var jeg selvfølgelig ærgerlig over ikke at komme videre til "five chair challenge", men der er jo hård konkurrence især i den unge kategori, så jeg var ikke helt vildt skuffet, siger Freja Assenholt, der til hverdag går i 9. klasse på Tørring Skole.

Annonce
Det var på en venindes opfordring og lidt af en spontan beslutning, da Freja Peschardt Assenholt i sensommeren meldte sig til audition til X Factor. Foto: TV2

Lærer spottede talent

Siden 7. klasse har hun været en del af skolens musiktalentlinje.

- Jeg har altid synes, at musik var et sjovt og kreativt fag - et helle fra mange af de andre fag. Men jeg har ikke dyrket musik specielt, fået sangundervisning eller lignende, før min musiklærer opfordrede mig til at søge ind på musiktalentlinjen, da jeg gik i 5. eller 6. klasse, siger Freja Assenholt, og fortsætter:

-Det har været super fedt at gå på talentlinjen, fordi man møder andre med samme interesse, og vi har et vildt godt sammenhold. Det har bekræftet mig i, at det er noget inden for musik, jeg gerne vil arbejde med, siger hun, der drømmer om at leve af sin musik, men også er realistisk om, at det er en svær branche.

Har holdt hemmeligt

Da hun tilbage i november, et par måneder efter auditionen til X Factor, blev ringet op af produktionsselskabet med et tilbud om at blive en del af Oh Lands sammensatte pigegruppe Echo, var der dog ikke megen tøven hos Freja Assenholt, der så det som en chance for at komme tidligt i gang med at lære musikbranchen at kende.

- Jeg var i fitness med mine veninder, da jeg blev ringet op, og jeg sagde ja med det samme. Selvfølgelig er det lidt specielt at blive en del af en gruppe, hvor der både er aldersforskel og stor afstand til de andre medlemmer, men jeg gav det en chance, og heldigvis klinger vi rigtig godt sammen både musikalsk og socialt, siger Freja Assenholt, der i tre måneder har været nødt til at holde sin deltagelse i programmet hemmelig.

Nu er det dog delvist slut med hemmelighedskræmmeriet. I hvert fald kan Freja Assenholt afsløre over for venner og familie, at hun er med i X Factor, men kan dog endnu ikke fortælle, om hun er gået videre i konkurrencen.

Sammen med de tre andre piger i Echo - Mathilde, Emma og Tanne - kan Freja Assenholt opleves på bootcamp i aftenens program, hvor hun skal kæmpe mod grupperne "Wild Mountains", "Dr. Rolf og Kanylerne", "Maria og Bea" samt en femte endnu unanvgivet sammensat gruppe om at blive blandt de tre grupper, der går videre til det første X Factor live-show i uge ni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Vejle

Folk er alt fra bange og vrede til lettede: Kommunen præsenterer podcast med coronaoplevelser

Annonce