Annonce
Erhverv

Fra udskydelser til aflysninger: Stigende coronasmitte har konsekvenser for julefrokost hos flere virksomheder i Fredericia

Fredericia Dagblad har spurgt en række større virksomheder i Fredericia, hvordan de holder julefrokost i år set i lyset af coronasituationen.
Julen nærmer sig med hastige skridt, og det plejer normalt at betyde julefrokost. Men med stigende coronasmitte har flere større virksomheder måtte gentænke årets festligheder. Fredericia Dagblad har spurgt syv virksomheder, hvordan de i lyset af coronaen fejrer julen i år.

Fredericia. Skal - skal ikke? Det er det dilemma, mange af kommunens virksomheder står med i øjeblikket, når de skal planlægge julefrokost for deres ansatte.

Fredericia Dagblad har spurgt syv af dem om, hvilke overvejelser de gør sig.

1 Monjasa A/S følger gældende retningslinjer

Hos Monjasa A/S følger de gældende retningslinjer, så indtil videre holdes julefrokosten som planlagt. Arkivfoto: Torben Glyum

Hos Monjasa A/S er der indtil videre ikke sket ændringer i forhold til den planlagte afholdelse af virksomhedens julefrokost. Det meddeler kommunikationschef hos Monjasa, Thorstein Andreasen.

Julefrokosten afholdes 18. december, og derfor kan der dog stadig nå at ske ændringer. I en sms til Fredericia Dagblad skriver Thorstein Andreasen:

- Vi følger gældende retningslinjer og gennemfører således, som det ser ud nu, vores julefrokost som planlagt. Vi forventer 100+ deltagere.

2 DLG fejrer høsten - men ikke julen

For knap halvandet år siden flyttede 300 DLG-medarbejdere ind i landbrugvirksomhedens nye domicil på Ballesvej. Det er imidlertid ikke julefrokoster, men derimod høstfester, der er blevet fejret i den tid, og set i corona-bagklogskabens lys, er det måske ingen dårlig idé. Arkivfoto: Søren Gylling

Julen er traditionelt ingen stor højtid i landbruget. Hos landbrugsselskabet DLG, som har hovedsæde på Ballesvej i Snoghøj, er julefrokost derfor heller ikke noget, der er tradition for.

- Vi har ingen større julefrokost på hovedkontoret. Den store fest afholdt vi i forbindelse med vores høstfest for en måned siden, oplyser Jacob Jensen fra DLG's kommunikationsafdeling, der også holder til i Snoghøj.

3 Postnord udskyder festlighederne

Postnord, der har flere lokationer i Fredericia, har taget konsekvensen af den stigende coronasmitte i samfundet. Julefrokosten bliver i stedet til en forårsfrokost. Arkivfoto: Claus Skovholm

Medarbejderne hos Postnord skal ikke sætte næsen op efter at kunne synge "Jingle Bells" og iføre sig røde nissehuer til årets julefrokost. Den bliver nemlig ikke til noget. Det oplyser Postnords presseafdeling.

- Som det har været fremme i flere medier de seneste dage, er julefrokosten i PostNord udskudt til foråret, lyder det i et skriftligt svar.

Udskydelsen af julefrokosten sker af hensyn til den nuværende coronasituation i Danmark.

4 Ingen stor, fælles julefrokost hos Fredericia Kommune

Den årlige julefrokost på rådhuset er blevet aflyst på grund af coronasituationen. Der opfordres i stedet til, at man i den enkelte afdeling finder en anden måde at julehygge på. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Der bliver ingen stor, fælles julefrokost på rådhuset i år. Det er blevet besluttet i direktionen, at det vanlige arrangement med dans og musik ikke bliver til noget, og baggrunden for beslutningen skal findes i coronasituationen.

- I lyset af corona er det ikke hensigtsmæssigt at mødes på tværs af afdelinger, lyder det fra Fredericia Kommunes presseafdeling.

- Vi har opfordret til, at man i den enkelte afdeling finder en anden måde at julehygge og ønske glædelig jul på. Det kan være en mindre frokost med de nærmeste kolleger, lyder et forslag fra presseafdelingen.

5 Dåse-producent holder julefrokost i to omgange

Som det ser ud nu, holder dåsefabrikken Ball fast i en julefrokost for medarbejderne. Arkivfoto: Søren Gylling

Virksomheden Ball, som producerer dåser, har under hele coronapandemien fulgt retningslinjerne fra virksomhederne, oplyser fabrikschef Carsten Maribo Andreasen.

- Så med mindre, at der kommer yderligere restriktioner, så vil vi afvikle vores julefrokoster som planlagt. Vi følger naturligvis udviklingen løbende. Vi opfordrer vores medarbejdere til at blive vaccinerede samt at overholde de øvrige retningslinjer omkring hygiejne og afstandskrav, skriver han i en mail til Fredericia Dagblad.

Som tingene ser ud nu, kan de 166 medarbejdere på Vejlbyvej dermed se frem til det traditionelle, sociale arrangement i december.

- Vores julefrokost afholdes af to omgange, 27. november samt 11. december på Trinity, som har informeret os om, at der er god plads og servering i stedet for buffet. Gyldigt coronapas er naturligvis påkrævet for at deltage, skriver Carsten Maribo Andreasen. 

6 Største dagligvareforretning udsætter

Hos Fredericias største dagligvarerforretning har man valgt at udsætte årets julefrokost til januar. Arkivfoto,

Med 220 ansatte er Føtex på Venusvej byens største dagligvareforretning. Chefen, Thor Mosegaard, fortæller, at man i lyset af den seneste smitteudvikling i samfundet har udsat varehusets julefrokost til januar. Men stadig med det forbehold, at myndighedernes restriktioner kan betyde decideret aflysning eller en ny udsættelse.

- Vi gør det også fordi, der er travlt op til jul og bedre plads i kalenderen i januar, siger Thor Mosegaard.

Normalt plejer halvandet hundrede af de ansatte at deltage.

7 Gensynsfest erstatter julefrokosten

Energinet, som har hovedsæde i Snoghøj, holder ikke julefrokost i år. Arkivfoto

Julefrokost bliver der ikke noget af i år hos det statslige energiselskab Energinet, der med hovedsæde i Snoghøj ejer og udvikler det danske el- og gasnet.

Energinet holdt nemlig midt i november en Gensynsfest i MesseC for alle medarbejdere, oplyser pressechef Jesper Rasmussen.

- Efter mange måneder med corona-restriktioner, begrænsninger i mødeaktivitet med videre blev det tidligere på året besluttet at invitere til en stor sammenkomst, for at alle medarbejdere for første gang i flere år kunne mødes og være sammen. Medarbejderne har til dagligt arbejdssted mange forskellige steder i landet. Fordi Gensynsfesten blev sat i kalenderen i november, blev det samtidig besluttet ikke at holde julefrokost i 2021, lyder det fra pressechefen.

Gensynsfesten blev afviklet med krav om coronapas og fulgte Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Annonce
For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

Tidligere smed og fængselsbetjent fik dumpekarakterer i skolen: Nu står Jens i spidsen for global virksomhed i Helsingør

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Kurator frygtede, at Olaf Haahr fjernede værdier fra hjemmet: Vejles benzin-konge blev video-overvåget efter konkurs

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce