Annonce
Trekantområdet

Fraflyttet koldingenser uddanner europæiske lungekirurger i kikkertoperationer

Koldingenseren René Horsleben Petersen er tiltrådt som lærestolsprofessor på Københavns Universitet og Rigshospitalet. Pressefoto
Annonce

Kolding: Koldingenseren René Horsleben Petersen er tiltrådt som lærestolsprofessor på Københavns Universitet og Rigshospitalet.

Det er et permanent professorat, hvor René skal udbygge positionen som den førende lungekirurgiske afdeling i Europa inden for kikkertoperation af lungecancer gennem et snit på kun fem centimeter. Lærestolsprofessoratet dækker over thoraxkirurgi, hvilket vil sige operationer på lunger, spiserør og hjerter.

53-årige René Horsleben Petersen er fra Kolding, men han bor i dag i Charlottenlund. Han har arbejdet på Rigshospitalet siden 2009.

Flere gange om måneden kommer lungekirurger fra udlandet rejsende til Rigshospitalet. Her bliver de oplært op i en særligt skånsom metode til at operere lungekræftpatienter gennem tre små huller. En af underviserne og bagmændene bag kikkertoperationen er netop René Horsleben Petersen fra Rigshospitalets Thoraxkirurgiske Klinik, som er førende i Europa inden for minimal invasiv lungekirurgi. Han skal nu som lærestolsprofessor sørge for, at afdelingen udbygger sin position med øget fokus på forskning.

- Min ambition med professoratet er at opbygge en stærk klinisk forskningsenhed i Thoraxkirurgisk Klinik. Jeg vil skabe rammerne for mere forskning, blandt andet ved at samle en fysisk enhed med professorer, forskningssygeplejersker og ph.d.-studerende. Hvis man driver højkvalitetsforskning, kan man også tilbyde patienterne bedre behandling og tiltrække dygtige yngre læger til vores speciale, siger René Horsleben Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce